Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'daki Kastamonu

14 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin çok değişik sebeplerden dolayı değişik kültürlerin istilasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Kültür alışverişi olabilir ama bağımsızlığımızın sadece siyasi alanda olması yetmiyor.

Kültürel ve ekonomik alanda da bağımsızlığımızı sürdürmemiz ve varlığımızı korumamız gerekiyor" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Kastamonu Günleri'nin açılış törenine katıldı.

Çiçek, yaptığı konuşmada, Kastamonu günlerinin hemşehrilerin bir araya gelmesi ve buluşması açısından önemli olduğunu belirterek, Türk milletinin daha fazla kaynaşmaya, buluşmaya, bir arada olmaya ve birbirini saygıyla kucaklamaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bu tür açılışların buna zemin oluşturduğuna dikkati çeken Çiçek, "Biz büyük bir milletin mensubuyuz. Millet dediğimiz şey; sıradan insanların bir araya gelip oluşturduğu bir kalabalık değildir" dedi.

Millet denilen şeyin kültürü olan bir varlık olduğunu anlatan Çiçek, bu kültürün yaşatılması gerektiğini ve Türkiye'nin çok değişik sebeplerden dolayı değişik kültürlerin istilasıyla da karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Kültür alışverişinin olabileceğine işaret eden Çiçek, "Ama bağımsızlığımızın sadece siyasi alanda olması yetmiyor. Kültürel ve ekonomik alanda da bağımsızlığımızı sürdürmemiz ve varlığımızı korumamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çiçek, tören sonrası AKM'nin içinde yer alan ve Kastamonu'ya ait yöresel ürünlerin olduğu stantları gezerek, ürünler hakkında stant sahiplerinden bilgiler aldı. Çiçek, halı dokuma tezgahının başına geçerek halı dokudu.

Etkinlik kapsamında, Sarımsak şeklinde kıyafet giyen 'Sarımsak Güzeli' de bir o kadar ilgi çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı