Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP'den ılımlı mesajlar

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Abdullah Öcalan'ın mesajlarını Kandil'e götüren BDP milletvekilleri ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın görüşme fotoğrafı örgüt çizgisindeki yayın organlarında yayınlandı.

Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP heyetinin açıklamasına göre Kandil'de yapılan PKK görüşmesi 1 Mart günü gerçekleşti. Bu görüşmede çekilen fotoğrafta masanın başında PKK yöneticilerinden Murat Karayılan bulunuyor. Solunda ise sırasıyla milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, BDP'li Altan Tan ile KCK Türkiye sorumlusu Sabri Ok görülüyor.

PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamalarında Karayılan, rehin tuttukları kamu görevlilerinin bir hafta içinde serbest bırakılacağını açıkladı.

'İlk kez Eşbaşkanlar düzeyinde bir BDP heyeti alanımıza gelmiştir. Kendileriyle görüşme yapıldı. Öcalan'ın mektubunu ilettiler ' diyen Karayılan, Öcalan'ın mektubu konusunda önemli oranda bir kanaat oluştuğunu ancak söyledi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kandil'in cevabını Nevruz'dan önce Öcalan'a ileteceğini söyledi. Tan, 'Dolayısıyla süreç şu ana kadar normal yolunda ilerliyor, bütün sıkıntılara rağmen. Onun için en azından şu ana kadar bu sürecin bozulmamasından dolayı sevinçliyiz, gelecekten de ümitliyiz ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı