Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir Körfezi yeniden hayatta

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çevre yatırımlarıyla İzmir Körfezi'nin temizlenme sürecinin olumlu devam ettiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından Büyük Kanal Projesi'nin sonuçlarına ilişkin hazırladığı 2012 yılı raporunda, körfezin su kalitesinde büyük bir iyileşme yaşandığı ve buna bağlı olarak da denizdeki biyolojik çeşitliliğin arttığı kaydedildi.

Üniversite tarafından deniz altındaki yaşamı tespit etmek amacıyla Urla İskele, Narlıdere Güneybatı Atık Su Arıtma Tesisi, İnciraltı Sahilevleri, Konak ve Bostanlı iskeleleri olmak üzere 5 ayrı bölgede dört mevsim su altı fotoğraflarının çekildiğinin belirtildiği açıklamada, su altı fotoğraflarında, bol oksijenli sularda yaşayabilen deniz atları ve deniz çayırları, temiz suları yaşam alanı olarak seçen deniz yıldızları, deniz şakayıkları ve deniz tavşanları ile temiz sularda yaşayan ve Türkiye'de sadece Urla'da görülen taş mercanlarının tespit edildiğine işaret edildi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı