Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sporda başörtüsü serbest

18 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı Geçen hafta Konya'da düzenlenen 40.

Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 17 yaşındaki Türk karateci Selvanur Akkurt'un başörtüsüyle mücadele etmesine izin verilmemişti. Akkurt, daha sonra başörtüsünü çıkarmak zorunda kalmış ve başörtüsünü çıkarıp çıktığı müsabakalardan mağlup olup şampiyonadan elenmişti.
Konuya ilişkin ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ise harekete geçti ve açıklama Bakan Suat Kılıç’tan geldi.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Ülkemizde yapılmakta olan gerek ulusal düzeyde, gerekse uluslararası düzeyde spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtü nedeni ile müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulalamaların Türkiye’de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz.” dedi.

Bakan Kılıç, konu hakkında şunları kaydetti:
“Başörtülü sporcuların spor yapmalarına imkan sağlayan ilk adımı Uluslararası Olimpiyat Komitesi attı. Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz. Böylelikle hem evden çıkmalarını, spor yapmalarını, hem de elit sporcular olarak uluslararası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini istiyoruz. Bu anlamda ülkemizde yapılmakta olan gerek ulusal düzeyde, gerekse uluslararası düzeyde spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtü nedeni ile müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulalamaların Türkiye’de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin insiyatifiyle bu yönde olumlu bir adım atıldı. Bunu özellikle İslam Ülkelerindeki bayan sporcuların özellikle de bireysel branşlarda spor müsabakalarında daha fazla boy göstermelerine, ülkelerinin toplam performanslarına katkı sağlamalarına, sporda da kadının adı var ortamını oluşturmalarına imkan sağlayacaktır. Doğru bir adım atık, doğru bir karar aldık. Bu karara tüm federasyonlarımızın, tüm kulüplerimizin ve tüm spor camiasının sahip çıkmasını istiyoruz.Olimpiyat oyunlarında güreş oyunları ile ilgili durumu da değerlendiren Kılıç; “Uluslararası güreş camiasında yaşanmakta olan gelişmelerin olimpik bir branş olan hatta olimpiyatların olmazsa olmazı olan güreş branşında yeni bir yenilik getireceği kanaatindeyim. Yeni alınacak kararlarla güreşin seyir zevkinin artmasını, izleme kalitesinin yükselmesini talep ediyoruz” dedi.

Güreşin Türkler’in atasporu olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç “Atasporumuzun hem olimpik bir branş olarak yola devam etmesini hem de bu branşa yönelik ilginin günden güne artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı