Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sürece muhalif bakış

7 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın, "İhtilal yapacak komutan da kalmadı.

Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş da yok." şeklindeki sözleri ile ilgili, "Kahve muhabbeti şeklinde söylenen 3–5 söz CHP’nin kurumsal kimliğini temsil etmez.” dedi.

Haluk Koç, partisinin MYK toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, Başbakan’ın AB’ye üyelik süreci ile ilgili, birliğe son dalgalarda üye olan ülkelere dert anlatmaya çalıştığını söyledi.

Müzakerelerden sorumlu Devlet Bakanı'nın boş göründüğünü kaydeden Koç, “Boş zamanını twitter'da geçiriyor. AKP mantığı uygulamaları ve demokrasi anlayışı ile AB, Türkiye için donmuş bir kapıdır. Başbakan’ın nafile çabaları boşuna. Alternatif olarak Şanghay ile bir adreste buluşmak Türkiye’nin şu andaki politikası olmamalıdır. Şanghay, Brüksel’in alternatifi değil, hiçbir karşılığı da yoktur. CHP, Başbakan bu konularda bunalıyor ise zihninin açılması için her konuda yardım etmeye hazırdır.” diye konuştu.

“BAŞBAKAN, ANAYASA GÖRÜŞMELERİNİN YAPILDIĞI MASAYI TEKMELİYOR”

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Koç, “Başbakan anayasa hazırlık çalışmalarını doğrudan sabote ediyor. Bizim anayasamızda başkanlık olacak sözü, 'tayyip tur'un son düzenlediği gezide ortaya çıkan veciz sözlerden birisidir. Uzlaşma masasında diğer üç partinin kabul etmediği başkanlık şartını ön dayatma olarak gündemde tutuyor. Başbakan anayasa görüşmelerinin yapıldığı masayı tekmelemektedir. Beyefendi sanki kanun hükmünde kararname hazırlıyor. 'Ben istediğimi yaptırırım' mantığında bir süreci çalıştırmaya çalışıyor. Başkanlık sistemi Türkiye’de doğrudan rejim değişikliği demektir. Buna CHP hiçbir koşulda izin vermeyecektir.” dedi.

“KAHVE MUHABBETİ ŞEKLİNDE SARF EDİLEN 3–5 SÖZ, CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ TEMSİL ETMEZ”

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın, “İhtilal yapacak komutan da kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş da yok.” şeklindeki sözleri ile ilgili bir soru üzerine Koç, “Kahve muhabbeti şeklinde söylenen 3–5 söz, CHP’nin kurumsal kimliğini temsil etmez.” şeklinde konuştu.

Aydın’ın konuyla ilgili yazılı açıklama yapacağını söyleyen Koç, “Yanlış yapan o yanlışını bireysel olarak kendisi telafi eder. CHP demokrasiyi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarını özümsemiş, sandık iradesine başvurarak bu karanlığı Türkiye’den kovmaya çalışan siyasi bir mücadele içindedir.” şeklinde konuştu.

"DANIŞTAY VE YARGITAY VARLIĞINI SÜRDÜRMELİ"

AK Parti’nin, yeni anayasa çalışmaları kapsamında yüksek yargı ile ilgili önerilerinde 'temyiz mahkemesi' teklifinin de bulunduğunun hatırlatılması üzerine Koç, her iki yüksek mahkemenin görev alanlarının birbirinden farklı olduğunu söyledi.

Koç, Danıştay ve Yargıtay’ın, üyelerinin bağımsız olarak seçilmesi sağlanarak, varlıklarını sürdürmesinden yana olduğunu aktardı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı