Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Hükümet teslim oluyor''

5 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, fikir ve siyaset namusu olanlarla siyaset yapılabileceğini söyledi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Erdoğan’ın “Teröristlerin ülkemizi terk etmesi halinde onların güvenlik içerisinde terk etmesine imkan hazırlarız” sözlerini hatırlatarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’nın güvenliğini sağlar konumuna düşürüldü. Elini vicdanına koy. Silahsız askerlere roketli saldırılar düzenliyorlar, 9 şehit 70 yaralı var. Garanti ediyor; ‘TSK PKK’yı koruyacak’... Hani Kandil’i bombalıyordunuz siz? Güvenli bölgeyi ortadan kaldırıyordunuz… Demek ki güvenli bölgede yaşatılmasını garanti etmiştir ve sınır ötesi mücadelede iradesi olmadığını göstermiştir” dedi.

Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, ‘Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır’ sözlerine tepki göstererek, “Tövbe diyorum, tövbe ya. Ezeli ve ebedi sıfatları... Bu sıfatları Erdoğan’a yakıştıran bir zihniyet. Sen kim oluyorsun, sen kendini ne zannediyorsun. Ezeli ve ebedi ya… Çok üzüntülüm, savunduğumuz değerler için çok üzüntülüyüm. Ezeli ve ebedi sıfatını sen kim oluyorsun da birisine atfediyorsun? Tüm Müslümanlardan, Türk milletinden özür dileyeceksin. Şu zihniyetin geldiği noktaya bir bakın ya? Ezeli ve ebedi… ‘Başlangıcı yok, Son yok’ diyor ya. Siyaset değerler için yapılır. Siyaseti günü birlik menfaatler için, otluk için, yaranmak için, her türlü değerin içini boşaltacak şekilde yapmak ve bu ifadeleri kullanmak milletin mukaddesatına karşı bir girişimdir” diye konuştu.

VİRANŞEHİR'DEKİ OLAYLAR
BDP Şanlıurfa Milletvekilinin Viranşehir’de polise silah çekmeye yeltendiğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine ise Vural, “Polise tokat atanlar. Ne yapıldı? Teröristle yanak yanağa olanlar… Ne yapıldı? Hani dokunulmazlık kalkacaktı? ‘Yetmez sizi İmralı’ya gönderelim’ dediler. Bu tablo milletin hazmedebileceği bir tablo değil. Millet şu anda içine atmış vaziyette, günü geldiği zaman cevabını verecektir” dedi.

Binici’nin ‘Silahıma davranmadım davransam, çekinmeden vururdum’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, “Bunları bu noktaya getirerek cesaretlendiren kim; asıl soru budur. Milletvekilliği ile adam öldürmek, milletvekilliği ile silah egemenliği birbiriyle bağdaşır hususlar değildir. Ya milletin vekili ya silahın vekili; ya milletin egemenliği, ya silahın egemenliği” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı