Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Paris zanlısı sanal alemde Haberi

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Fransa'da üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Ömer Güney'le ilgili hiç bilinmeyen detaylar ortaya çıktı.

Ömer Güney adının ortaya atılması PKK'ya yakın çevrelerde panik havası doğmasına yolaçtı.

Sacının açıklaması sonucu 16 Nisan 1982 Sivas Şarkışla doğumlu olduğu öğrenilien Ömer Güney'in kimliği üzerinde tartışma başlatıldı.

PKK 'nın Avrupa 'daki yöneticisi Zübeyir Aydar, “Suikastin sızma sonucu işlenmiş olabileceğini” söyledi.

Aydar şöyle konuştu: “Derneklerimiz herkese açıktır. Ben de bu kişinin kim olduğunu tam olarak bilmiyorum. Çevresini, ailesini biz de araştırıyoruz çünkü vahim şeyler çıkabilir. Daha önce Kandil 'e bile sızdılar. Dağdaki PKK 'lıların arasına da ajan sokulabiliyor.”

Ancak ortaya çıkan belgelerde Ömer Güney'in Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu üyesi olduğu anlaşılıyor.

ALMANYA'DA EVLENDİ

Katil zanlısı Ömer Güney'in Fransa'da ailesi ile yaşarken, Almanya'da oturan ve ismi öğrenilemeyen halasının kızı ile 4-5 yıl önce evlilik yaptığı ve bir süre Almanya'da yaşadığı öğrenildi.

2011 'de eşinden boşanan Ömer Güney, Gülay A. isimli Kızıltepe nüfusuna kayıtlı bir PKK 'lı militanla aşk yaşamaya başladı.

2012 yılının Ağustos ve Ekim ayları olmak üzere Türkiye 'ye üç defa giriş çıkış yapan Ömer Güney, İstanbul 'da bir süre kaldıktan sonra yeniden Almanya 'ya döndü.

Ömer Güney 'in Türkiye 'de herhangi bir suçu ve sabıkası görünmüyor. Daha önce Hollanda polisi tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılmış.

CAN GÜVENLİĞİ İSTİYORLAR

Ömer Güney'in Ankara'da oturan amcası Zekai Güney, yeğeninin böyle bir olaya karışmayacağını savunurken, işlenen suçun Ömer Güney'in üzerine yıkılmak istendiğini ileri sürdü. Ömer Güney'in ailesinin de hedef haline geldiğini kaydeden Zekai Güney, 'Ağabeyim ve yengemin can güvenliğinin Türk yetkililer tarafından sağlanmasını istiyorum ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı