Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni yıla işsiz girdiler

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Kapatılacağı açıklanan Topkapı'daki bir fabrikanın işçileri yılbaşı gecesini eylem yaparak geçirdi.

Eyleme , işçilerin aileleri ile Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Milletvekili Süleyman Çelebi de destek verdi .

Daha önce Eskişehir’e taşınacağı ancak sonrasında kapatılacağı açıklanan Topkapı’daki cam fabrikasının işçileri eylem yılbaşı gecesine eylemle girdi . Yaklaşık bir aydır aralıksız eylemler yaparak işvereni protesto eden çalışanlara , CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi .

İşçiler yılbaşı gecesinde kendilerini yalnız bırakmayan milletvekillerini alkış ve sloganlarla karşıladı . Fabrika işçileri , ‘Direne direne kazanacağız’ , ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’ şeklinde slogan attı . İşçilerin çocukları da ‘‘Babama iş , kendime gelecek istiyorum’’ ' Hani en değerli varlıklarınız çalışanlarınızdı’ yazılı pankart açtı .

Sezgin Tanrıkulu , ‘‘AKP Türkiye’de sanayi ve imalat sektörünü tavsiye ediyor . Bugün burada tasfiye dilen cam fabrikasıdır . Bunun yerine plaza dikecekler . Burayı bir rant alanına dönüştürecekler . " dedi .

" Fabrikada yılbaşını kutlamak yerine , çocuklarımızla evde olmak isterdik . " diyen Süleyman Celebi de ‘’Bazıları başka şekilde yılbaşını sıcak evlerinde kutlarken , Şişecam çalışanlarının çocukları ve eşleriyle bu soğukta burada mücadelede olmaları apayrı bir anlam taşıyor . O nedenle biz bugün yılbaşını kutlamıyoruz . Şişecam ' ın yöneticileri üst kulelerden buraya inse , buradaki işçi ve ailelerin taleplerine kulak verse bu eylemlere hiç ihtiyaç duyulmadan sorun çözülür . " şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı