Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu İşte Bir Terslik Yok!

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Rize'deki sıra dışı yapıların bir benzeri bu kez Türkiye sınırındaki Gürcistan'ın Batum kentinde ortaya çıktı.

2 katlı restaurant, ters olarak inşa edildi. Görenleri şaşırtan binanın çatısı zeminde yer alırken, restoranın tavanına ters olarak monte edilen masa, sandalye, saksı, lavabo ve merdivenler büyük ilgi çekiyor.

Türkiye'nin Sarp Sınır Kapısı'na 5 kilometre mesafedeki Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Batum'da yer alan 'Beyaz Restoran' binası, yapısıyla görenleri şaşkına çeviriyor. Gürcistan vatandaşı Temur Tsurtsumıa tarafından 3 ay önce hizmete açılan restaurant binası ters olarak inşa edildi.

İki katlı ve 2 bin 300 metrekare alana sahip yapının çatısı zeminde yer alırken, masa, sandalye, saksılar, halılar, lavabo, klozetler, merdivenler ve balkonlar da tavana ters olarak monte edildi. Laz yemekleri yapan lokantada çalışanlar da Gürcistan ve Türk vatandaşlarından oluşuyor.

İlgi odağı olan ters lokanta Türkiye'nin sınıra yakın Artvin ve Rize illerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Vatandaşlar hem burada Laz yemeklerini yiyor, hem de ters lokantayı geziyor. Ters binayı görüp sebebini soranlara ise 'Sahibi Laz' yanıtı veriliyor. İşletme Müdürü Merab Tamoev, restoranı ters olarak inşa ettiklerini belirterek, "ABD' de ters olarak inşa edilmiş bir kütüphane vardı. Oradan esinlenerek biz de bu restoranı yaptık. Daha çok müşteri çekiyoruz. 24 saat boyunca hizmet veriyoruz." dedi.

Tamoev restoranın sahibinin Laz olduğunu belirterek, "Burada Laz yemekleri ağırlıklı mönümüz var. Laz yemeklerini yaparak Laz kültürünü günümüzde canlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Tamoev, ters restoranın üzerine iki kat daha eklemek istediklerini de söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı