Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şu Andaki Durumu Anlatıyor

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Ankara’da “4+4+4” eğitim sistemiyle ilgili teklifi protesto etmek için 24 satten fazla bir süredir eylem yapan KESK üyelerine polis müdahale etti.

Kızılay Meydanı'nda toplanan grup, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkan kanun teklifinin görüşülmesini protesto etmek için TBMM'ye yürümek istedi.

Gruptakilere destek olmak için bazı CHP'li ve BDP'li milletvekilleri de Kızılay'a geldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polis yetkilileriyle görüşerek, grubun demokratik bir eylem yaptığını, TBMM'ye kadar yürümelerine izin verilmesini talep etti. Polis ise eylemin yasa dışı olduğunu belirterek, güvenlik açısından talebin gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Görüşmelerin ardından polis minibüsünden eylemcilere dağılmalarına yönelik anonslar yapıldı.

Anonslara rağmen eylemi sürdüren gruptakiler, polislere taş, şişe ve sopa attılar. Eylemcileri durdurmaya çalışan polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçarken, alandaki birçok iş yeri kepenklerini kapattı. Eylem nedeniyle bir polis helikopteri de havadan gözetim yaptı.

KESK eylemine ikinci müdahale
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'nun düzenlediği '4+4+4' eğitim sistemini protesto eyleminde Meclis'e doğru hareket eden gruba polis ikinci kez müdahale etti.

Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesine karşı grup üyeleri taşla karşılık verdi.

İlk müdahale sırasında BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel müdahalenin ortasında kaldı. Korumalar vekillerin üzerine siper olarak, taş ve şişelerden korumaya çalıştı. Polisin müdahalesiyle dağılan grup üyeleri Kızılay'ı savaş alanına çevirdi. Göstericiler ara sokaklara dağıldı. Grup üyeleri kaçarken yine polisi taş yağmuruna tuttu.

Başkent'teki 4+4+4 Protestosu Müdahaleyle Son Buldu
TBMM'de görüşülen 4+4+4 yasa tasarısını protesto için Kızılay GMK Bulvarı'nı trafiğe kapatan Eğitim-Sen ve destek veren gruplara polis uyarıda bulundu. Polisin 5 metre yaklaşmaları durumunda müdahalede edeceği uyarısı üzerine aralarında BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile KESK Başkanı Lami Özgen'in de olduğu grup 4'er adım sayarak çevik kuvvet barikatına yürüdü. Grubun çevik kuvvet barikatına yüklenmesin ardından polis panzerleri grubun üzerine su sıktı. Grubun içinden taş ve şişeatılmasın ardından polis göz yaşartıcı gaz ile gruba müdahale etti. Polis grubu Tandoğan istikametine doğru kovalamaya başladı.

Yaşanan arbede sırasında eylemlerin içindeki bazı gruplar çevredeki binalara da taşla saldırdıkları görüldü.

Dağılan gruplar Tandoğan Meydanı'nda toplandı. Burada gruba KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul bir konuşma yaparak polisin müdahalesine tepki gösterdi. Grubun dağılması sırasında grup içindeki bazı kişilerin polisle tartışmasın ardından çevik kuvvet ekipleri gruba yeniden müdahale etti. Göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale edilen grup Ankara'ya geldikleri otobüslerin bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti.





HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı