Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye'den Somali'ye

11 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı "Yeryüzü Doktorları" tarafından Somali'nin Mogadişu şehrinde inşa ettirilen Şifa Hastanesi'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı.

THY'nin Mogadişu'ya düzenlediği ilk seferle Somali'ye giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet, Somali'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdikleri birçok açılışın ardından Mogadişu'da Medical Park Hastanesi sponsorluğunda Yeryüzü Doktorları tarafından inşa ettirilen hastanenin açılış törenine katılarak, hastanede incelemelerde bulundu. 62 yataklı, günlük 500 poliklinik, 20 doğum ve 10 ameliyat gerçekleştirme kapasiteli olan Şifa Hastanesi'nin inşaatı için toplamda 2,5 milyon TLdeğerinde 10 konteynır inşaat malzemesinin Türkiye'den deniz ve hava yoluyla Somali'ye getirildiği öğrenildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açılışını gerçekleştirdikleri hastanenin Somali'nin en büyük hastanesi olduğunu belirterek, 'Türk insanımızın Somali'ye olan vicdan yükü duygularında ağır basıyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu açılış, Somalili kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşması için büyük etken olacak ve Somalili kardeşlerimize umut olacaktır. Hastanenin açılışında emek harcayan tüm kuruluşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum ' dedi.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ise, Şifa Hastanesi'nin öneminden bahsederek, 'Bu hastanemiz Türk doktorlarımızın Somali'deki vicdan ve şifa eli olacaktır. Açılışı gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyuz ' diye konuştu

62 yatağı ile hizmet verecek olan hastanede 10 hekim, 10 hemşire, 4 ebe, 6 teknisyen ve 20 personel olmak üzere toplam 73 kişi çalışacak. Hastanenin iki ameliyathanesi, 3 masa kapasiteli doğumhanesi, biyokimya, hematoloji, mikrobiyoloji laboratuvarı, radyoloji departmanı, kadın ve erkek dahiliye ve cerrahi servisleri, enfeksiyon, çocuk ve yeni doğan servisi, Kadın Doğum, Çocuk, Dahiliye, Genel Cerrahi ve Aile Hekimliği polikliniği hizmet verecek. Bünyesinde Mobil Kliniği de bulunacak olan hastaneyehastalar ayrıca kamplarda tarama yapan STK'lar ve Mobil YYD ekipleri tarafından da taşınacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı