Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Atanamayanların eylemi

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Kendilerini "Şubatçılar" olarak niteleyen atama bekleyen öğretmenler, Türk Eğitim-Sen önderliğinde "Şubat’ta 30 Bin Atama İstiyoruz" adlı bir miting düzenledi.

Çeşitli illerden Ankara'ya gelen öğretmenler, Sıhhiye’de toplandı. Renkli görüntülere sahne olan eyleme bazı öğretmenler gelinlikli, bazıları ise imam kıyafetiyle katıldı.

Protestocu grubun çoğunluğu "üzgün surat" maskesi takarken kimi öğretmenler de omuzlarında tabut taşıdı. Cemal Gürsel Caddesi’nin miting sebebiyle trafiğe kapatılmasının ardından grup üyeleri caddeye çıktı. "Şubat’ta 30 bin atama istiyoruz" yazılı pankart açan eylemciler, "Öğretmenim, atanmak istiyorum", "Atama hakkımızı vermeyenler utansın" dövizleri de taşıdı.Kortej oluşturan grup, daha sonra Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’la beraber Abdi İpekçi Parkı’na doğru yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altındaki eylemde parka ulaşan grup, arama noktalarından geçti. Eyleme gelinlikle katılan öğretmenin ve tabutun polis ekipleri tarafından aranması ilginç görüntülere sahne oldu. Arama noktasından geçen grup, daha sonra hazırladıkları sembolik Milli Eğitim Bakanlığı engelini aşıp parkta biraraya geldi. Grup adına konuşan Genel Başkan Koncuk, “Sizler bugün soğuğa aldırmadan, cebinizde paranız olup olmadığına bakmadan Ankara’ya geldiniz. Neden? Nedenini biz biliyoruz da Abdi İpekçi’nin diğer tarafındakiler bilmiyor. Onlar için yüksek sesle söyleyelim: Çünkü sizler, hakkınız olanı istiyorsunuz.” dedi.

Hükümetin atama programını eleştiren Koncuk, ataması yapılmayan öğretmen problemi devam ettiği müddetçe hak arama mücadelelerini süreceklerini kaydetti.

Koncuk, 2013 Şubat ayında 30 bin atama talebinde ısrarcı olduklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından slogan atarak protestolarını sürdüren grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı