Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ecevit'i ayrı ayrı andılar

6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Törene katılan Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Ecevit’in yolunda yürüdüklerini belirterek, “Senin yolunda biz var oldukça, bizden sonra gelen demokratik solcular var oldukça, bütün Ecevitçiler senin gösterdiğin yolda devam edecek.” dedi.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 6. yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında partililer ve sevenleri tarafından anıldı. Anma töreninde konuşan DSP Genel Başkanı Türker, Ecevit’in gösterdiği yolda yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki AK Parti İstişare Toplantısı'ndaki ‘Biz 2002'de Türkiye'yi o bitmiş tükenmiş Türkiye'yi bu MHP'den, DSP'den ve ANAP'tan devraldık. Şu anda DSP diye bir parti var mı, Anavatan Partisi diye bir parti var mı, tamamen bunlar yok oldu.' sözlerine atıfta bulunan Türker, “Demokratik Sol Parti’yi ortadan kaldırmak için ne lazımsa yapıyorlar. Başbakanım, sana geldiğimiz günde, var olan DSP’yi artık DSP yoktur diyen Başbakan'ı şikayet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Öte yandan DSP Genel Başkanı Türker’e karşı olan parti içindeki muhalefet, anma törenini ayrı düzenledi.

Saat 11.00’de yapılan anma töreninden önce gelen parti içindeki muhalifler, önce anma töreni düzenledi, daha sonra kendi adaylarının broşürlerini dağıttı.

Daha sonra grup, Ecevit’in kabri başında tokalaşarak, ikinci anma törenine de arka safta katıldı.

Anma törenine DSP Genel Başkanı Türker’in yanı sıra eski Genel Başkan Zeki Sezer, partililer, eski Adalet Bakanlarından Hikmet Sami Türk de katıldı.

Anma töreni saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim okundu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı