Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Suriye tezkeresi'ne tepki

6 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan SDP üyesi bir grup, hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkereyi protesto etti.Yolun bir bölümünü trafiğe kapatan gruba müdahale eden polis, 14 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi grup, TBMM’deki tezkere görüşmeleri sırasında, Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplandı. “Tezkereniz Sizin Olsun, Savaş Hükümeti İstemiyoruz” yazılı pankart açan grup adına yapılan basın açıklamasında, “Bugün bu saatlerde Ankara’da, TBMM’de Suriye ile savaşı onaylamak için olağanüstü bir kurul toplandı. Bu savaş zenginlerin savaşıdır, bu savaş bizlerin savaşı değildir. Bizler bu savaşın askerleri olmayacağız, bizler Suriye halkının katili olmayacağız” denildi.

YOLU TRAFİĞE KAPATAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ
Eylem nedeniyle yolun büyük bir bölümü trafiğe kapanınca, devreye polis ekipleri girdi. Ekipler yolun açılması için bir süre eylemcilerle görüştü. Grubun eylem ısrarı üzerine devreye Çevik Kuvvet ekipleri girdi. Gruba müdahale eden polis, 12 kişi ile Gelecek Gazetesi muhabiri olduğu öne sürülen 2 kişiyi gözaltına alındı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülen eylemciler, akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan, görüntü çeken kadının, yaşanan arbedede gözlüğünü düşürmesi ve gözlüğünü kurtarmak için yardım istemesi kendi kamerasına yansıdı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı