Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

1 şizofren 3 polisi şehit etti

6 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Antalya'da devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine ateş açan 2 saldırgan, 3 polisi şehit etti.

Olayın ardından kaçan saldırganlardan biri vurularak yakalandı. Olay, Antalya Muratapaşa İlçesi TRT Caddesi'nde meydana geldi. Devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, bir ihbar üzerine gittiği olay yerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit olurken, saldırganlar olay yerinden polisin silahını da gasp ederek kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Aracı yakalamak için Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağında barikat kuran ekipler aracı durdurdu.
Burada polise tekrar ateş açan saldırganlar Abdulah Bülbül (34) ve Mustafa Kılıç’ı (45) şehit etti. Burada araçlarını terk eden saldırganlar yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez İlçesi'nde ormanlık alanda izini kaybettiren 2 kişinin yakalanması için özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırganları bulmak için gece görüşlü helikopter de arama çalışmalarına katıldı.

Buradaki çalışmalar sonucunda saldırganlardan biri vurularak yakalandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne gelen Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu Mehmet Çolak, Abdullah Kılınç ve Mustafa Bülbül isimli polis memurlarının şehit olduğunu açıkladı.

Sağlam, olayın terör olayı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garzinon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda emniyet müdürü hastaneye akın etti. Hastaneye kan vermek için de çok sayıda vatandaş geldi. Vali Ahmet Altıparmak, olayın asayiş olayı olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak, “Arkadaşlarımız ihbar edilen noktaya gidiyorlar. O noktada şüpheli şahıs ateş açıyor bir arkadaşımız şehit oluyor. Daha sonra bir araçla başka bir istikamete gittikleri noktada ikinci ekibimiz kontrol ediyor. Bu esnada da şahıslar araçlar iner inmez ateş açıyor. İki polis arkadaşımızı da orada kaybediyoruz. Ekiplerimiz takipteler. Panik yaratacak her hangi bir olay yok. Şahıslar aracı bırakıp yaya olarak kaçıyorlar. İhbar normal olarak geliyor. Şahıslar araçlara binip kaçıyorlar. Terör şüphesi yok.” diye konuştu.

SALDIRGAN VURULARAK YAKANLANDI

Öte yandan, saldırının ardından kaçan zanlılardan biri Kepez İlçesi Fatih mahallesi ara sokaklarda, özel hareket ekipleri, polis helikopteri ve çok sayıda polisin desteğiyle bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Burada polisi direnen zanlı, vurularak yakalandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı