Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kazdağları'nda 500 hektar yandı

12 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Balıkesir'in Havran ilçesi sınırlarında bulunan Kazdağları'nda, dün öğleden sonra bir tarlanın kenarında yakılan ateşten çıktığı tahmin edilen orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığı bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, birçok bölgede ilerlemesinin durduğunu belirterek, "Yangın maalesef 500 hektarlık alanda etkili oldu. Bir iki noktada hassasiyet devam ediyor. Ekiplerimiz bu noktalarda çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Türkiye'nin ciğerleri olarak bilinen, İsviçre Alpleri'nden sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip dağları arasında yer alan Kazdağları'nda çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürü Ateş, çıkış sebebi hakkında net bir bilgiye henüz ulaşamadıklarını, yangın tamamen söndürüldükten sonra anlaşılacağını kaydetti.

İlk bulgulara göre ise ormana yakın bir tarla kenarında yakılan ateşten çıktığı yönünde bilgilere ulaştıklarını aktardı. Yangının 500 hektar alanda etkili olduğunu, ekiplerin karadan gece boyunca arazöz ve iş makineleriyle müdahale ettiğini söyledi.

Söndürme çalışmalarına Balıkesir ve ilçelerindeki ekiplerin yanısıra İzmir, Bursa ve Çanakkale'den gelenlerinden de katıldığını belirterek, "Ayrıca 350 orman işçisi, 50 arazöz, 10 dozer, 4 helikopter ve 2 uçakla aralıksız müdahale ediyoruz. Yangının tehdit ettiği köylerini terk eden vatandaşlar, rüzgârın yön değiştirmesiyle geri döndü. Ekiplerimiz sabaha kadar karadan çalışmalarını sürdürdü. Havanın aydınlanmasıyla uçak ve helikopterlerle müdahaleye yeniden başlandı." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin oksijen deposu Kazdağları'nda çıkan ve bu sezonun en büyük yangınının iki noktada hassasiyet taşıdığı öğrenildi. Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, buraların maden olarak bilinen bir nokta ve Kalabak köyü etekleri olduğunu açıkladı.

Rüzgârın işlerini güçleştirdiğini belirten Ateş, "Saatteki hızı, dün akşam ve gece saatlerinde 76 kilometreye ulaştı. Sabah ise 30-35 kilometreye kadar düştü. Maalesef Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre öğleden sonra tekrar hızlanacağı ve fırtınaya dönüşebileceği tahmin ediliyor. Bu durumun birkaç daha devam edeceğini öğrendik. Bu durum işimizi zorlaştıracak." dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı