Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karakolda son durum

12 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada bir polis şehit oldu, 7 kişi de yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, canlı bombanın önce el bombası attığını sonra da kendini patlattığını açıkladı. Saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Şehit polis memurunun saldırıyı önceden fark ederek iki el ateş ettiği belirlenirken, canlı bombanın 'Karakoldan aradılar, adıma evrak geldi, onu alıp çıkacağım' dediği ortaya çıktı.

Saat 11.00 sularında meydana gelen patlamada, polis memuru Bülent Özkan şehit oldu.  Olayda karakol amiri, iki komiser ve bir polis ile 3 vatandaş olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı.

Karakol bahçesindeki patlama, canlı bomba saldırısından kaynaklandı. Canlı bombanın karakolun girişinde x-ray kapısının önünde önce içeriye el bombası attığı, daha sonra üzerindeki patlayıcıları ateşlediği belirtildi. Karakolun içinde de patlamamış bir el bombası bulundu.

SALDIRGAN 25 YAŞLARINDA BİR ERKEK

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin "Gazi Karakolumuza bir canlı bomba gelip kendini patlatmıştır. Kendisi olay yerinde ölmüş. Bir polis arkadaşımız şehit olmuştur" dedi. Çapkın, canlı bombanın 25 yaşlarında bir erkek olduğunu açıkladı.

CANLI BOMBANIN BAHANESİ


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından saldırının ardından başlatılan soruşturmada olay anının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırganın boynunda asılı bir çanta ile elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşarak "Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacacağım" dediği belirlendi. Nöbetçinin şüphe çekmeyen zanlıyı X-Ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yönlendirdiği öğrenildi.

ŞEHİT POLİS İKİ EL ATEŞ ETTİ

Kapıda nöbet tutan polis memurunun ifadesine göre, zanlının içeri girmesinin hemen ardından içerden iki el silah sesi geldi. Şehit olan polis memuru Bülent Özkan’ın durumu fark ederek patlamadan hemen önce silahını çekerek iki el ateş ettiği belirtildi. Nöbetçi silahını doğrultarak içeri doğru yöneldiği sırada büyük bir patlama meydana geldi.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden polis memuru Bülent Özkan’ın başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne tayin edilmek üzere olduğu ortaya çıktı. Başarılı polis memurunun yeni görev yerine gidip çalışmak için işlemlerinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.

TUĞLA YERİNE BETON

Polis merkezinin yaşanabilecek saldırı ihtimali gözönüne alınarak inşaatında tuğla değil beton malzeme kullandığı öğrenildi. Binanın tuğla olması durumunda yerle bir olabileceği bildirildi.

KAPIDA KISMİ ÇÖKME

Patlama nedeniyle karakolun giriş kapısında kısmi çökme meydana geldi. Karakolun avlusundaki polis araçları da zarar gördü. Patlama sonrasında bölge güvenlik çemberine alındı.

ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA: CANLI BOMBA ÖNCE EL BOMBASI ATTI, SONRA KENDİNİ PATLATTI

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Gazi Karakolumuza bir canlı bomba gelip kendini patlatmıştır. Kendisi olay yerinde ölmüş. Bir polis arkadaşımız şehit olmuştur. 'Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle... İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor. Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın) Kimliği ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek. Örgütü de şimdilik söylemeyelim'' dedi.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Saldırıda yaralanan polis merkezi amiri ve 1 komiserin tedavisi Özel Gazi Hastanesi'nde devam ediyor. Özel Gazi Hastanesi'nde tedavisi süren yaralıları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların durumunun iyi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Tehlikeli herhangi bir şeyleri yok. İlk tedavileri yapıldı. Şu anda müşahede altında tutuluyorlar. Şu anda burada bulunan yaralıların durumu iyi.''

HELİKOPTERLE NAKLEDİLDİ

Bu arada, saldırıda yaralandığı belirtilen bir vatandaş da kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından ambulansla Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) götürüldü. Yaralı, buradan da AKOM'a ait ambulans helikopterle Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Yanık ünitesinde tedavi alınan vatandaşın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, çok sayıda polis memuru da kan vermek üzere meslektaşlarının tedavisinin devam ettiği hastanelere geldi.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı