Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Müftü öyle bir söz etti ki!

19 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Yozgat’ta dün Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül’ün cuma vaazında sarf ettiği, “Kadın-erkek düğünde birlikte oynuyor, bu bir deyyusluktur” cümlesine bazı vatandaşlardan tepki gelirken, bazıları da müftü yardımcısını savundu.

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül’ün cuma namazı öncesi verdiği vaazda, kadın ve erkeklerin düğünde birlikte oynamasına izin verilmesinin deyyusluk olduğunu söylemesi büyük tepki çekti. Yozgat’ta vatandaşlardan bazıları müftü yardımcısının konuşmalarının uygunsuz olduğunu belirtirken, bazıları da açıklamayı skandal olarak değerlendirdi. Bazıları müftü yardımcısının Yozgat halkına hakaret ettiğini söylerken, bazı vatandaşlar da yaptığı açıklamalara destek verdi.

Emekli Müftü Yardımcısı ve Yozgat İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Muti Güneşer ise, Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül ile görüştüğünü ve Yaylagül’ün cemaatin muhatap alarak, "Deyyussunuz" demediğini belirterek, “Öncelikle şunu bilmek lazım, camiye gelen cemaat orada Allah’ın misafiridir. O cemaat, geçmişi bir tarafa bırakmış, geleceği şekillendirebilmek için orada nasihat dinliyor. Nasihat eden insanlarının iki hedefi vardır. Anlatılanlarla o zamana kadar işlenen günahlar varsa tövbeye teşvik etmek ve bundan sonra işlenebilecek günahlara da mani olabilmek için nasihat etmektir. Ben cumada yoktum, başka bir yerdeydim. Geldiğimde meseleyi bana söylediler. Müftü yardımcısı arkadaşımla görüştüm. O okuduğu hadis-i şerifin kaynağını bana söyledi.

Bu hadis-i şerif ile ne cemaate hakaret vardır ne de kimseye hakaret vardır. Aynen dediğim gibi geçmişte işlenen bir günah varsa bu hususta insanların tövbe etmesi, ondan uzaklaşması, gelecekte de bu suçu işlememeye teşvik olduğunu ben bizzat gördüm. Burada bizim üzüldüğümüz taraf adeta yargısız infaz yapılmakta. Birileri tarafından sanki 28 Şubat dönemi hortlatılmak istenmektedir. Şimdi burada muhatap olarak cemaate , 'Siz deyyussunuz' gibi bir söz söylenmemiştir. Ne yapılmıştır, 'Böyle yapıldığı zaman dinen bir suç oluyor. Bu suçu işlemeyin' demektir. Yoksa, 'Siz bu işi işleyip de böyle bir kelimeye muhatap olun' manasında değildir” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı