Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kürtaj Tepkisi

31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bireysel olarak kürtaja karşı olduğunu belirterek, “Bunu 4 haftaya çekmek, tabii kağıt üzerinde çekebilirsiniz ama bunun uygulanabilirliğine bir bakmak gerekiyor.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, kürtaj tartışmalarına ilişkin soruları da cevapladı. Yeniçeri şöyle konuştu: "Kürtaj Türkiye'de tıbbi bir olay, bilimsel bir olay. Türkiye’de sınırları da yasa ile belirlenmiş. Çocuk 10 hafta olduğu zaman kürtaj yapılabiliyor. 10 haftadan sonrası için yasak. Evli olanlar ve olmayanlar için de bazı düzenlemeler var. Bunu 4 haftaya çekmek, tabii kağıt üzerinde çekebilirsiniz ama bunun uygulanabilirliğine bakmak gerekiyor. AK Parti çok ezbere yaklaşım içerisinde. Son derece önemli olayları gündemine alıyor. Kürtajı 4 haftaya çektiğiniz zaman bununla ilgili hangi marazi sonuçları doğuracağını irdeleyip karara varmak gerekiyor. Topluma vereceği hasarın ne olabileceği ortaya çıkarılmamış ezbere getirilmiş bir yasa şeklinde düzenlemeyle oluyor. Yasayı nasıl çıkartırsanız çıkartın eğer toplumsal gerçeklere uygun değilse o getirdiğiniz yasanın uygulama şansı da yoktur. Türkiye'de tek evlilik esastır. Ama Türkiye'nin yüzde 20'si çok evlidir. Çıkardığınız yasa toplumsal gerekle uyuşması lazım. Bunu tıp otoritelerine, bilim insanlarına evrensel olarak bu işleri yürüten tıp camiasına bırakmak, orada da gerekeni yapmak lazım.Bireysel olarak kürtaj hadisesine karşı olduğunu belirten Yeniçeri, sezaryen konusunun ise iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun bir tıbbi mesele midir, ihtiyaçtan kaynaklanan bir mesele midir yoksa keyfi bir mesele midir bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, "Sayın Başbakan sezaryen oldu mu da sezaryenin ne olduğu konusunda ahkam kesiyor. Bu kadınlara özgü bir olgudur. Zorda kalan darda kalan insanın başvurduğu bir yöntemdir." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı