Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cemaat-FB maçı!

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı 32. Gün'e konuk olan Fehmi Koru ve Ruşen Çakır Gülen Cemaati ve Fenerbahçe için çarpışırken, Fehmi Koru'nun "Cemaat Fenerbahçe'yi eline geçirmez, kendi yapısını kurar. Örnek: Patlıcanbahçe" sözleri programa damgasını vurdu.

32. Gün'de mercek altına alınan Gülen Cemaati ve Fenerbahçe Kulübü hakkındaki iddiaları tartışan Star yazarı Fehmi Koru ve Vatan yazarı Ruşen Çakır arasında Cemaat hakkında ilginç diyaloglar yaşandı.

PATLICANBAHÇE KURARLAR AMA, SIZMAYI TERCİH ETMEZLER
"Fethullah Gülen'in böyle şeylerle uğraşacak vakti yok" diyen Koru, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu olay dehşetengiz boyutlara varmış durumda ve çok ciddi bir paranoya haline geldi. Öncelikle iddialara konu olan 'ele geçirme' suçlaması cemaatin çalışma sistemine ve modelitesine uymuyor, cemaat bu tür durumlarda içeri sızıp ele geçirmeyi değil kendi yapısını kurmayı tercih eder. TÜSİAD'dı ele geçirmeye çalışmadılar ve MÜSİAD'ı kurdular örneğin. Fenerbahçe için de geçerli bu, gider Patlıcanbahçe diye bir şey kurarlar ama sızmayı tercih etmezler." ifadelerini kullandı.

CEMAAT YANIT VERECEK
Cemaatin Fenerbahçe kulübü üzerinden kendilerin hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vereceğini söyleyen Koru "Kendilerini taraf olarak görmüyorlar ama bu noktadan sonra kaçamayacaklarını bildikleri için iddialara dair bir açıklama yapacaklar."dedi.

GÜLEN CEMAATİ ŞEFFAF DEĞİL
Vatan yazarı Ruşen Çakır ise cemaatin şeffaf olmadığını öne sürerek " Cemaat eğer şeffaf olsaydı, uygun mekanizmaları olsaydı daha ilk baştan bu olaya müdahale ederdi. Ben kimsenin yanında değilim, Aziz Yıldırım'ın karşısında değilim derdi ama o mekanizmalar şu anda yok." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı