Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oğlunun yüzünü sevdi

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Türkiye'de dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, "Organ bağışının yaygınlaştırılması için yapılacak tüm çalışmalara katkı sağlamaya hazırım" dedi.

Uşak'ta geçen yıl mayıs ayında beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organlarıyla hayata tutunan, aralarında Turan Çolak'ın da bulunduğu 4 kişi, Uşak İl Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından Uşak Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Organ Bağışı Toplantısı'nda bir araya geldi.

Turan Çolak toplantıda yaptığı konuşmada, organ bağışının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Yılmaz ailesine bağış kararı aldıkları için teşekkür etti.

Hayatının sonuna kadar Yılmaz ailesinin yanında olacağını ifade eden Çolak, "Organ bağışının yaygınlaştırılması için yapılacak tüm çalışmalara katkı sağlamaya hazırım. Gerekirse Türkiye'yi karış karış gezip yaşadıklarımı anlatacağım. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Zafer Aydın, organ bağışında bulunan aile ile organ nakledilen hastaların bir araya gelerek duygularını anlatmasının organ bağışının öneminin anlatılmasında etkili olacağını düşündüklerini belirtti.

Aydın, Yılmaz ailesinin oğullarını kaybettikten bir yıl sonra organları alan kişilerle birlikte kocaman bir aileye dönüştüğünü söyledi.

-"Organ bağışı kararı aldığımda acım hafiflemeye başladı"-

Oğlunun organlarını bağışlayan anne Emine Yılmaz ise bir yıl önce oğlunun ölümünün ardından çok zor günler yaşadığını anlattı, bu zor anlarda kendisine destek olan kişilere teşekkür etti. Yılmaz, "Oğlumun ölümüyle tarifi imkansız acılar yaşadım. Organ bağışı kararı aldığımda acım hafiflemeye başladı.

Şimdi onların, organlarıyla hayata tutunanların sevgisiyle ayaktayım. Ne mutlu ki bu kararı vermişim" dedi.

Baba Mehmet Yılmaz ise yaşadığı duyguları ifade etmekte zorlandığını belirterek organ bağış süreciyle ilgili bilgi verdi.

Yılmaz'ın böbreğinin nakledildiği İrfan Geveze de nakil öncesi hayat kalitesinin çok düşük olduğunu, 11 yıl diyalize bağlı yaşadığını, şimdi ise yeniden doğmuş kadar sağlıklı olduğunu kaydetti.

Tevfik Yılmaz'ın annesi ve babasını kendi ailesinden ayıramadığını ifade eden İrfan Geveze, organ bağışının önemine değindi.

-"Çocukluğumu yeniden yaşıyorum"-

Yılmaz'ın korneasının nakledildiği Cansu Akkaya ise görme bozukluğu nedeniyle çocukluğunu yaşayamadığını, küçük yaşta sokağa dahi çıkamadığını, şimdi ise hayata yeniden başladığını söyledi.

Akkaya, "Ben çocukluğumu Tevfik'in ailesinin aldığı bağış kararıyla yeniden yaşıyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsem az" dedi.

Karaciğer nakli yapılan Murat Akın'ın babası Bayram Akın ise oğlunun sağlık durumun iyi olduğuna ancak şu an yolculuk yapmasının uygun olmadığına işaret ederek, "Bir baba olarak çocuğunuz ağır hasta olduğunda çaresizliğin ne demek olduğunu iyi anlıyorsunuz. Ben yıllarca oğlumun sağlığına kavuşmasını istedim. bağış kararıyla oğlum sağlığına kavuşuyor. Bağışçı aileye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlarlar razı olsun" diye konuştu.

Kalp nakli yapıldıktan 65 gün sonra yaşamını yitiren Ayşegül Uyar'ın babası Mahmut Uyar ise kızının nakilden sonra yaşamını yitirdiğini belirterek bu gün toplantıda kızının olmasını çok istediğini söyledi.

Yılmaz'ın diğer korneasının nakledildiği Ali Fidan artık dünyayı Tevfik Yılmaz'ın gözünden gördüğünü söyledi.

Duygulu anların yaşandığı toplantının ardından Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atçı, Yılmaz'ın annesine çiçek verdi.

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı