Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bangladeş'te bina faciası

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Bangladeş’te 8 katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 82 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dakka 'da banka ve giysi mağazasının da bulunduğu binanın çökmesi sonucu en az 82 kişinin öldü, 700'den fazla kişi yaralandı.

Yetkililer binanın kurallara aykırı olarak inşa edilmiş çok katlı bir bina olduğu ifade etti.

Ülkede sık sık bu tür binalar kanunsuz olarak yapılırken 8 katlı binada giyim mağazaları, bir banka ve çok sayıda dükkan olduğu belirtildi. Yetkililer olayın meydana gelme sebebinin henüz açıklık kazanmadığını belirtirken yerel kaynaklar binada daha önce çatlaklar tespit edildiğini ifade etti.

Bölge polis şefi Muhammed Asaduzzaman ordu ve itfaiye ekiplerinin molozların temizlenmesine yardım ettiğini ve sıkışan insanları kurtarmak için çaba sarf ettiğini söylerken çevredeki sivil halkında kurtarma çalışmalarına yardım ettiğini ifade etti.

Binanın giyim bölümünde çalışan işçilerden biri ise açıklamasında, “Olay gerçekleştiği sırada kesim bölümünde yer almaktaydım. Aniden bir ses duyduk ve bina birkaç dakika içinde yıkıldı. Ben ve bir arkadaşım molozların içinden çıkmayı başardık. Fakat en az 30 işçi arkadaşımız benim çalıştığım bölmede yer almaktaydı” dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında da Dakka 'daki bir tekstil fabrikasında yangın çıkmış ve en az 110 kişi hayatını kaybetmişti. Bangladeş düşük maliyetli iş gücü nedeniyle tüm dünyaya hazır giyim üretimi sağlayan en büyük ülke konumunda.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı