Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm sürecinde kritik çağrı

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı İmralı'daki görüşmenin ardından BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yapıldı. Öcalan'ın, birkaç gün içinde açıklama yapacağı belirtildi.

Kandil’den kendilerine verilen mektubu Öcalan’a ulaştırdıklarını ifade eden BDP Vekili Sırrı Süreyya Önder, önümüzdeki günlerde Öcalan’ın çekilme sürecine ilişkin detayları paylaşacağını söyledi.

BDP İstanbul İl binası önünde bir basın toplantısı düzenleyen BDP Milletvekili Pervin Buldan, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve toplantıya BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önceden planlanmış programı olduğu için Avrupa’da olmasıyla sebebiyle katılamadığını dile getirdi. Toplantıya kendisi ve Sırrı Süreyya Önder’in katıldığını dile getiren Buldan, görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü aktardı.

Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan’ın açıklamasını okudu. Öcalan’ın açıklaması şöyle: “Saygıdeğer Türkiye halkı. Yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci tüm hızıyla devam etmektedir. Hem çatışmasızlık sürecinin kalıcılaşması hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba göstermekteyim. Gelinen aşamada daha umutlu bir havada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu çerçevede yürüttüğümüz çabayı birkaç gün içinde paylaşacağım. Bu itibarla demokratik çözüm sürecine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Önder, Kandil’in yazdığı mektubu Öcalan’a ulaştırdığını belirtti.

Önümüzdeki günlerde değerlendirme yapacaklarını kaydeden Önder, “Kandil’e herhangi bir mektup yazılmadı. Birkaç gün içinde bu mektup tüm Türkiye halkı ve Kandille paylaşılacaktır. Abdullah Öcalan’ın birkaç gün sonra ileteceğini söylediği mesajda muhtemelen çekilmenin detayları anlatılacak.” diye konuştu.

Önder ayrıca Suriye meselesi ve silahlar konusunun konuşulmadığını sözlerine ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı