Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'daki yangın mağduru esnaf

9 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2 gün önce Ankara'da çıkan yangında tezgahları yanan esnafın vergi borçlarını ertelemek için Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakan Yazıcı, yangında tezgahları kül olan Yunus Emre Çarşısı esnaflarını bakanlık binasında kabul etti. Esnaflarla birlikte Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de bakanlık binasındaydı. İl Acil Afet Müdürlüğü, KOSGEB, Ankara Valiliği, Altındağ Belediyesi’yle birlikte çalıştıklarını belirten Bakan Hayati Yazıcı, "Yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan tespitleri hükümete aktaracağız. Tabi bütün yükü hükümetin üstlenmesi mümkün değil. Biz yükü paylaştırıp, esnafın zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bakan Yazıcı, önce esnafın taleplerini dinledi. Esnaf adına konuşma yapan Yunus Emre Halk Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Mahmut Alcan, esnaf olarak çok büyük bir zarara uğradıklarını vurguladı. Mahmut Alcan, "Kimimiz 900 bin kimimiz 500 bin TL zarara uğradık. Burada milli servetimiz kayboldu. Bize yardımcı olmanızı talep ediyoruz." diye konuştu.

Esnaflar arasında konuşmak için söz alan esnaf Birsen Vural, "Yarın evine ekmek götüremeyecek arkadaşlarımız var lütfen yardım edin." diye ekledi. Esnafın özel bankalarla olan ticari ilişkilerine müdahale etmelerinin mümkün olmadığı belirten Hayati Yazıcı, kamu bankalarına olan borçları konusunda bir çalışma yapacaklarını da aktardı. Çıkan yangın haberlerinde belediye tarafından sabotaj eylemi olduğu söylentilerine çok üzüldüklerine belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Biz zaten 4 yıldır burayı yıkmak istiyorduk. Fiziki koşullar yeterli değildi. Yıkalım daha sağlam binalarda çalışın dedik. Ama yapılan yeni yeri bize vermez diyenler oldu ve sonunda biz burayı yıkamadık. Şimdi bu tür bir olayın yaşanması daha acı oldu. Yeni yer için çalışmalarımızı başlattık. Kesinlikle buraya ilk önce kendi esnafımızı alacağız." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı