Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kayıp gazeteciler nerede

21 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye’deki kayıp Türk gazeteciler ileTürkiye’ye sığınan Suriyeli bir generalin takas edileceği iddialarını yalanladı.

Atalay, “Dışişleri Bakanımız da kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Ben de tekrar ifade ediyorum, bu manada, resmi olarak en küçük bir şey yok.” dedi.

Beşir Atalay, Birleşmiş Milletler 'de Medeniyetler İttifakı toplantısına katılmak üzere, Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 10.50 'de New-York 'a gitti. Hareketinden önce, Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda, gezisiyle ilgili açıklama yapan Atalay, Esed yönetiminin elinde olduğu ileri sürülen Türk gazetecilerle, Türkiye'ye sığınan Suriyeli generalin takas edileceği yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Atalay konuyla ilgili, “Hayır böyle bir şey yok. Dün Dışişleri Bakanımıza da bu soru soruldu. O da kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Ben de tekrar ifade ediyorum, bu manada resmi olarak en küçük bir şey yok.” ifadesini kullandı.

'MEDENİYETLER İTTİFAKI TOPLANTISI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ'

New-York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 'de Medeniyetler İttifakı toplantısında, Mayıs ayında İstanbul 'da yapılacak Medeniyetler İttifakı Toplantısı için çalışmalar yapacaklarını belirten Atalay, “Medeniyetler İttifakı 'nın sorumluluğunu kabine içinde ben yürütüyorum. İnşallah mayıs ayı sonunda da İstanbul 'da büyük bir toplantı düzenleyeceğiz. Bir anlamda hem New-York 'taki toplantıya katılacağız, hem de Birleşmiş Milletler 'de, oradaki yetkililerle görüşerek İstanbul toplantısına katılımı biraz arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı