Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de kayıp gazeteciler!

20 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’den Türkiye’ye 16 bin 900 kişinin sığındığını söyledi.

Türkiye 'nin Suriye 'deki gelişmelere kayıtsız kalamayacağını ifade eden Davutoğlu, “Suriye halkı böylesine bir katliamdan kaçarak ülkemize sığınıyorsa ona destek vermek bizim görevimiz bizim.” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fas Dişleri Bakanı Saad Eddine ve El Othmani ile yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin Suriye 'ye ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Davutoğlu, Suriye 'deki durumun gittikçe kötüleştiğini belirterek, bunun için devreye soktukları ihtiyatlı tedbirleri artırdıklarını söyledi. Bu kapsamda, Türk vatandaşlarına yurda dönüşleri içi çağrı yaptıklarını ifade etti. Davutoğlu, Esed yönetiminin ülkede vatandaşlarına karşı uyguladığı baskı ile ilgili de açıklamalarda bulundu:
“Çanakkale Savaşı'nda Türkiye sınırları içinden şehit olan sayısı yaklaşık 3 bin 400 'dür, ama Şam 'dan 4 bin, Halep 'ten 6 bin şehit var. Dolayısıyla, Şamlı ve Halepli kardeşlerimizle biz de aynı kader birliğini paylaşmamız lazım. Onların acıları acılarımızdır. Onların ihtiyaçları ihtiyacımızdır. Dolayısıyla bu gelen kardeşlerimize en iyi imkanları sunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Davutoğlu, Suriye 'de haber alınamayan 2 gazeteci ile ilgili de bir sonuç alınabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Gazeteciler için Türkiye 'nin elinden geldiğini yapacağını da belirten Davutoğlu, “Nerede bulunurlarsa bulunsunlar bu gazeteci kardeşlerimizin güvenlikleri için Suriye yönetimi gereken her türlü önlemi alması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı