Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP'liler hakkındaki fezleke

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, partisinin değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalara ve okullarda tek tip kıyafeti sonlandıran genelgeye değindi.

Başbakan Erdoğan, "BDP şımardıkça şımarıyor. Demokrasiyi zehirliyor. Yeri geldiği zaman bu parlamento herkese haddini parlamento diliyle bildirir" dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da "Vicdansızlıkta İsrail'le yarışıyor" sözleriyle yüklendi.

Okullarda tek tip kıyafeti sonlandıran genelgeye değinen Erdoğan, "Serbest kıyafet uygulaması veliler üzerinden çok önemli bir külfeti kaldırıyor. Sanki tek tip olunca bu fark edilmiyor. Kimse kusura bakmasın o önlükleri biz de giydik. Önlük gelir farklılığını örtemez. Önlük bile giyse kimin zengin, kimin fakir olduğu anında ortaya çıkıyordu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

TÜM ZAMANLARIN REKORU

Grup toplantımızın yerine İstişare toplantısı yapmayı tercih ettik. Önümüzdeki hafta Bütçe Tasarısı Genel Kurul’a gelecek, oylanacak ve yürürlüğe girecek. Aralık ayı boyunca Hükümet ve parti olarak bütçe üzerindeki değerlendirmeleri milletimizle paylaşacağız. 2013 bütçemiz Türkiye’nin küresel finans karşısında net duruşunu da ispat eden bir anlayışla hazırlandı. Dün ekonomimize ilişkin güzel haberler aldık. 1 Aralık’ta Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20 arttı. 12 aylık ihracatımız ise Kasım sonu itibariyle 151 milyar 526 milyon dolara ulaştı ve tüm zamanların rekorunu elde ettik.

BORSA REKOR KIRDI

İMKB’de rekor seviyeye ulaşıldı. 73.416 puana çıkarak tüm zamanların rekorunu elde etti. Göreve geldiğimizde 10 binler civarındaydı. 10 yılda 7 kat artış göstermiş durumda. IMF’ye borcumuzu 900 milyon dolara indirdik.

BİZDEN ÖNCEKİLER BORÇLANDI, BİZ ÖDEDİK

Bizden önceki iktidarlar borçlandı. MHP+DSP+ANAP koalisyon hükümeti ağırlıklı borçlanmayı yaptı. Biz bunları ödedik Şu anda gerek Ziraat ve gerek Halk Bankası, Vakıfbank gayet iyi bir noktaya ulaşmış oldu.

PUTİN’İN ZİYARETİ

Dün Putin ile İstanbul’da üst düzey işbirliği konseyinin üçüncü zirvesini gerçekleştirmiş olduk. Putin ile birebir ve heyetler arası görüşmelerde ülkemizi ilgilendiren güncel konuları, bölgemizi ilgilendiren meseleleri ele aldık. Önümüzde koyduğumuz hedef en kısa sürede 100 milyar dolara ulaşmak Rusya ile ticaret hacmimizi. Nükleer santralle ilgili bu yıl sonuna kadar 2 milyar doların üzerinde bir yatırımı gerçekleştirmiş olacaklar. Gençlerimiz Rusya’da nükleer enerji alanında eğitim alıyorlar. Gençlerimiz yarın bu santralde istihdam edilecekler.

BM’DE FİLİSTİN KARARI

29 Kasım 1947’de BM Genel Kurulu’nda Filistin topraklarını parçalayan bir anlaşma kabul edilmişti. 1948’de kurulan İsrail devleti Filistinlileri kademe kademe evlerinden ve topraklarından uzaklaştırdı. 29 Kasım 1977’de her yıl 29 Kasım Filistinlilerle Dayanışma Günü olarak kabul edildi. 29 Kasım 2012’de BM Genel Kurulu’nda Filistin’in BM’de Gözlemci Devlet statüsü kazanması oylandı. 138 evet oyuyla Filistin gözlemci devlet oldu. Bu kararın hemen ardından Abbas’ı aradım ve tebrik ettim. Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği’ne davet ettik Mahmut Abbas’ı. Filistin ve dışındaki tüm Filistinli kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum.

İSRAİL GINA GETİRDİ

Bölgenin selameti ve huzuru için bu aşamadan sonra artık İsrail de sorumlu davranmak zorunda. Bu bölge artık eskisi gibi değildir.Hem bölge ülkelerine hem de dünyaya İsrail’in hukuksuz girişimleri artık gına getirdi. İsrail artık kandan ve gözyaşından beslenmeyi terk etmek mecburiyetindedir.Kendi halkına kandırmaktan ve zulmetmekten kaçınmak zorundadır. İsrail bölge barışına zarar veriyor. Dışına zarar verdiği kadar kendi halkına da zarar veriyor. İsrail’in artık aklını başına almasını samimi şekilde temenni ediyoruz.Biz Filistin’de bölünmüşlük görmek istemiyoruz. Parçalanmayı kabul etmiyoruz.

KILIÇDAROĞLU DENSİZLİK YAPIYOR

İç politikada ortaya konan tavra da değinmek zorundayım. Dışişleri Bakanımız diğer ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Gazze’ye gitti. Oradaki trajediyi bizzat gördü. Biz o sırada Mısır ziyaretindeydik. Bu arada da İsrail’in Gazze’ye saldırısı başlamıştı. Bunun da ateşkesle sonuçlanması için yoğun bir trafiğin içine girdik. Mursi, Katar Emiri ve Hamas lideri Meşal’le görüşmelerimiz oldu.Bütün derdimiz ateşkesin bir an önce sağlanmasıydı. Bakanımızın bu görüşmelerin ardından Gazze’ye geçmesi planlandı. Bunun adımlarını orada attık. Bakanımız daha sonra o ziyarete katıldı. Gazze’de Şifa Hastanesi’ne gitmek istedi. Kendisi de orada hazin olayı anlattı. Orada Davutoğlu’nu bir odaya alıyorlar. Yeni getirilmiş 3 şehidin cenazesi var odada. 15 yaşında bir genç kız, 80 yaşlarında bir kadın ve hala kanı akmakta olan bir erkek.O sırada oraya kızın babası giriyor. O acılı baba bizim Dışişleri Bakanımızın boynuna sarılıyor. Odadaki herkes gözyaşı döküyor.

CHP’nin genel başkanı çıkıyor. O fotoğraf yapmacık fotoğraf diyor. Densizlik orada da kalmıyor. Ağlayacaksan buradaki şehit analarına sarılıp ağlasaydın diyerek densizliğini daha da alt seviyeye düşürüyor. Vicdansızlıkta CHP’nin genel başkanı İsrail’le yarışıyor. İsrailli yetkililer CHP’nin Genel Başkanı’nı arayıp bizim yapamadığımızı siz yapıyorsunuz deyip tebrik ederlerse şaşırmayın. Bu ara Beşar Kılıçdaroğlu’ndan çok memnun, İsrail de çok memnun. Böyle bir şey siyasete alet edilebilir mi? 15 yaşındaki kız şehit edilmiş. Öyle bir manzara karşısında kim gözyaşlarını tutabilir? Böyle bir tablo karşısında gözyaşı dökeni eleştiren bu katliamı isteyen kadar taş kalplidir. Şehitleri Filistinli Türkiyeli diye ayıracak kadar kendi özlerinden uzaklaşmıştır. CHP’nin başına genel başkan olmuş ama şehitliğin ne yüksek mertebe olduğunu anlamayacak kadar cahil.

İŞTE SİZE ŞEHİTLER LİSTESİNDEN BİR KAÇ İSİM. NİYE GAZZE İLE İLGİLENİYORUZ ANLAYIN

Bize diyorlar ya "Gazze’de ne işiniz var?" Milli Savunma Bakanlığımızın şehitler listesinden birkaç isim aktaracağım. 21. alaydan Abdülkadir oğlu er Abdülkadir. Çanakkale cephesinde şehit düştü. Suriye vilayetinin Şamı Şerif İlçesinden. 15. fırkadan teğmen Samet oğlu Hamit Efendi. İstiklal Savaşı’nda Garb cephesinde şehit düştü. Suriye’nin Hama vilayetinden. 56. Alaydan Mebla oğlu er Hasan. Kafkas cephesinde şehit oldu. Kudüs vilayeti Gazze ilçesinden. Niye Gazze ile bu kadar ilgileniyoruz anlıyor musunuz? Bu çocuklar bizim ordumuzda savaştılar. Bu Yafalı, Şamlı, Bağdatlı, Gazeli çocuklar Anadolu’nun evlatlarıyla yan yana savaştı, şehit düştü. Bizim topraklarımızda yatıyor.

DERSİM’DE SEYİT RIZA’NIN ÜSTÜNÜ ÖRTENLER...

Şehidi Türk, Arap diye ayırmak bırakın ırkçılığı Çanakkale’de yatan şehitlere saygısızlıktır. Çanakkale şehitliğine gidip isimleri okursan neden ilgilendiğimizi anlarsın. Dersim’de katledilen Seyit Rıza’nın üstünü örtenler neden Gazze’de gözyaşı döktüğümüzü elbette anlayamazlar. Kendi ülkesinin dışişleri bakanına dünyanın gözü önünde en amiyane küfürleri eden genel başkan elbette anlayamaz. Böyle bir genel başkan demokrasimiz için talihsizlik.

Allah CHP seçmenine ve CHP’ye gönül vermiş tüm seçmenlerime sabır versin. Gazeli kardeşlerim dedeleriniz bizim topraklarımızda şehit düştü. Siz bizim öz be öz kardeşimizsiniz. Kılıçdaroğlu’na rağmen her şehit bizim ortak şehidimizdir. CHP tarihi boyunca hiçbir zaman büyük meselelerin takipçisi olmadı. Bunların vizyonu Edirne’ye bile ulaşamaz.

ÖNLÜK GİYİNCE DE KİMİN ZENGİN KİMİN FAKİR OLDUĞU ANLAŞILIYORDU

Neymiş laiklik elden gidiyormuş. CHP Genel Başkanı pedagogdan bahsediyor. Okullarda üniforma uygulamasının nerelere dayandığını bir gör. Okullardaki üniforma uygulamasıyla ilgili birkaç kitap karıştırırsın Hitler'i, İsmet İnönü'yü göreceksin. Biz 2002'den bugüne milletin üzerinde oluşturulan bu faşizan uygulamaları tek tek kaldırıyoruz. Militarist uygulamalara son veriyoruz. CHP birakın ilkokulu, üniversitede dahi tek tip kıyafeti zorbalıkla savunmuş bir siyasi partidir. Serbest kıyafet uygulaması veliler üzerinden çok önemli bir külfeti kaldırıyor. Zenginin kıyafeti şık olur.. Sanki tek tip olunca bu fark edilmiyor. Kimse kusura bakmasın o önlükleri biz de giydik. Önlük gelir farklılığını örtemez. Önlük bile giyse kimin zengin, kimin fakir olduğu anında ortaya çıkıyordu. Uygulama başladığında bu kararın ne kadar isabetli olduğu görülecek. Aksaklıklar çıkarsa müdahale eder, sorunları derhal çözeriz.

BDP TERÖRÜN PARÇASI OLMAKTA ISRARCI

Biz terör konusunda hiçbir dolambaçlı yola müracaat etmedik. Türkiye'nin bu önemli meselesi hakkında gönül diliyle hassasiyetle konuştuk. Herkes etnik kafa zihniyetini bir kenara koysun. Biz birilerinin elinde silah var diye onların diliyle konuşamayız. TBMM, Türkiye topraklarının işgal altında olduğu dönemde kurulmuştur. TBMM ülkemizin başına gelebilecek en ağır sorun karşısında bu sorunu çözmek üzere teşekkül etmiştir. Meclis soruna çözüm üretecek bir makamdır. Meclis iradesini yok etmeye dönük tüm planları deşifre ettik. Dokunulmazlık milletvekiline bir ayrıcalık sağlamak üzere değil, vekili güçlendirmek, milli iradeyi güçlendirmek amacıyla verilmiştir. Yasama dokunulmazlığı vekilin görevlerini kaygı ve baskıdan uzak yapmaları için vardır. Biz terör meselesinin üzerinde ısrarla durduk. TBMM'de bunun çözülebileceğini, yerin Meclis olduğunu ifade ettik. BDP çatısı altında toplanmış vekilleri her fırsatta teşvik ettik. BDP'nin sorumluluk yüklenmesi gerektiğini vurguladık. Tüm iyi niyetimize rağmen, BDP çözümün parçası olmak yerine ne yazık ki, terörün parçası olmakta ısrarcı oldu.

BDP BUGÜNE KADAR KAN DURSUN DİYE NE YAPTI

Kürt vatandaşlarıma soruyorum. BDP bugüne kadar çözüm için, kanın durması için ne yapmıştır? BDP gençlerin ölmesini ve öldürmesini engellemek adına hangi samimi çabanın içinde oldu? BDP Meclis içinde terör örgütünün iradesini temsil etmeyi seçti. BDP Kürt meselesi adıyla bir başlık atmış bir Türk meselesi çıkarmak için tahrik içinde oldu. Biz etnik milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Biz 10 yıllık süreçte bunu her yerde söyledik. Terör örgütü çocukları ikna ederek değil, kaçırarak dağa götürdü. Hâlâ götürüyor. O inlerde o çocuklara neler yapıyorlar. Kızlar ne hale getiriliyor. BDP bu olanlar karşısında ne yaptı? Dağı adres olarak gösteriyorlar. Terörü adeta kutsuyorlar. Yeri geliyor polisle, askerle tartışıyorlar. En son gittiler kameraların önünde eli kanlı teröristlerle kucaklaştılar. Bu eylemlerde çözüme yönelik en küçük bir işaret var mı? Şimdi diyorlar ki, siyaset yolu kapanmasın. Evet, kapanmasın. Ama BDP'lilerin yolu siyasetin yolu mudur? Biz parti kapatmaya karşı olan bir partiyiz. Siyasetin yolu bu.

BDP ŞIMARDIKÇA ŞIMARIYOR

Dünyanın hiçbir ülkesinde terörü destekleyen bir parti kabul görmez. Böyle partiler demokrasi için tehlike olarak kabul edilir. Eğer Meclis'te olacaklarsa terörü desteklemediklerini göstersinler. Terörü kınasınlar. Yoksa terör örgütünün uzantısı olarak TBMM çatısı altında olmayı kabul etmiyoruz. Biz siyaset yolunun açık olması için mücadele veriyoruz. BDP bunu istismar etmenin kolaycılığına kaçtı. Bugüne kadar kendilerine engin bir hoşgörü gösterildi. Bütün tehditler organize. Bu memleket yol geçen hanı mı? Biz kalkıp 'tabi canım güzel yapıyorlar' diyemeyiz. Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa, bu ülkenin ayrımcılığıdır.. Böyle bir şey söz konusu değil. Yeri geldiği zaman herkese haddini bu parlamento parlamento diliyle bildirir. BDP şımardıkça şımarıyor. Demokrasiyi zehirliyor. Senin demokrasi diye bir derdin varsa zaten mesele yok. Bunların hiçbir zaman böyle bir derdi olmadı. Dokunulmazlık zırhı altında her gün gerilim... 10 yaşında çocuğu terörize eden anlayış özgörlüğe inanmış olabilir mi? Bir hukuk sisteminde bu meydan okuma ne kadar daha sineye çekilebilir? Bu eylemlere kusura bakmayın biz daha fazla seyirci kalamayız



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı