Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''İsrail vahşi tutumunu devam ettiriyor

17 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan RecepTayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları için, "Daha önce yapılanlar gibi vahşice.

" yorumunu yaptı. Erdoğan, "İsrail şu anda atmış olduğu yüzlerce füze ile hala kendisini savunma yaftası içine giriyor. Kaç tane ölüm var diye bir sorun bakalım. Söyleyecekleri 2 tane 3 tane ölü var. Şu ana kadar 21 ölü var, 100'ü aşkın yaralı var."dedi.

Cuma Namazı'nı Dolmabahçe Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, namaz çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2008 yılı öncesinde İsrail ile Suriye arasındaki barış görüşmelerine Türkiye'nin de aracılık ettiğini anlatan Erdoğan, "İsrail'de yapılacak seçimler öncesinde, malum yönetim, bu saldırı ile Gazze'deki masum insanları kendine göre uygun gerekçelerle vurma yoluna gitmiştir. Dünyada egemen güçler faturayı kalkıp Gazze halkının, oradaki direnişçilerin kendilerine kesme gayreti içine giriyorlar." ifadesini kullandı.

'OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM'

"Türkiye Cumhuriyeti olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız." diyen Erdoğan, "Onların haklı davasının yanındayız. Bu akşam sayın Obama ile bir telefon görüşmemiz olacak. Kendisiyle de bunları paylaşacağım. Yarın da Mısır'da Dışişleri Bakanları toplantısı var. Orada da Sayın Mursi ile birlikte değerlendirmelerimizi yapıp, açıklamayı Mısır Cumhurbaşkanı ile birlikte yapacağız. İsrail şu anda atmış olduğu yüzlerce füze ile hala kendisini savunma yaftası içine giriyor. Kaç tane ölüm var, diye bir sorun bakalım. Söyleyecekleri 2 tane 3 tane ölü var. Şu ana kadar 21 ölü var, 100'ü aşkın yaralı var. Tabi oradaki tahribatlar ayrı bir konu. Hala bu saldırgan, bu vahşi tutumunu da devam ettiriyor. Temenni ederim ki; gerek Birlişmiş Milletler Güvenlik Konseyi alacağı kararla, gerek dünyadaki egemen güçler takınacakları tavırla İsrail'in bu saldırgan tutumunu sona erdirirler." şeklinde konuştu.

'İSRAİL'LE İLİŞKİMİZ KALMADI'

İsrail ile ilişkilerin bu dönemde nasıl etkileneceği yönündeki bir soruyu cevaplayan Erdoğan, "Bizim, zaten ilişkilerimiz diye bir şey kalmadı ki. Hangi ilişkiyi soruyorsunuz?" dedi.

"Gazze'ye gitmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki başka bir soruya da Erdoğan, "Şu anda programımda öyle bir şey yok." cevabını verdi. Erdoğan, "İsrail ile görüşebilecek en ideal yer BM Güvenlik Konseyi'dir. Onların görüşmesi lazım. Bir de İsrail ile münasebetleri yerinde olan görüşmelidir. Bizim şu anda İsraille görüşme noktasında herhangi biri ilişkimiz bağlantımız yoktur." ifadelerini kullandı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı