Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sınıfta kalınca yönetime kızdılar

14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce hazırlık sınavlarından geçemeyen bir grup öğrenci, üniversite yönetimini protesto etti.

Kampüs içerisine çadır kurmalarına izin verilmediği gerekçesiyle Rektörlük binasının camlarını kırıp kapılarını sökmeye çalışan öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Yapılan uyarılara aldırış etmeyen öğrencileri polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli su kullanarak kampüs dışına çıkardı. Eylemlerini dışarıda da sürdüren öğrenciler, çevredeki işyerleri ve araçlara da zarar verdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 2011 – 2012 eğitim öğretim yılında İngilizce hazırlık sınavlarında başarısız olan bir öğrencilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, üniversite yönetimini protesto etmek için eylem yaptı. Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan öğrenciler, bir süre sonra üniversiteye doğru yürüyüşe geçti. Üniversite girişine ‘Hazırlık sınıfta kalmayacak’ yazılı pankartı asmak istediklerini söyleyen öğrencilere, güvenlik görevlileri izin vermedi. Yaşanan arbedenin ardından güvenlik barikatını aşan grup, daha sonra Rektörlük binası önüne geldi. Burada yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine öğrenci ve güvenlik görevlilerinden yaralananlar oldu. Bu sırada Rektörlük binasının camları kırılırken, bazı öğrencilerin kapıları tekmelediği ve sökmeye uğraştığı görüldü.

Polisin çağrılmasıyla sakinleşen öğrenciler adına bir temsilci, yetkililerle görüştü.
Görüşme sonrası öğrencilerin rektörlük önünden ayrılmak istememesi ve çadır kurmak istemesine polis izin vermedi. Polis ekipleri, iki saat boyunca öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Öğrencilerin uyarılara aldırmaması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve coplarla müdahale etti. Bu sırada öğrenciler, taş ve soda şişeleriyle polislere karşılık verdi. Polis tarafından kampüs dışına çıkarılan grup, ara sokaklara dağıldı. Öğrenciler Üniversite Caddesi üzerindeki araçlara ve bazı işyerlerine zarar verdi. Bazı işyeri sahipleri, grubun haftalardır bazı sivil toplum kuruluşlarını da desteğiyle kampüs içinde ve dışında eylemlerini sürdüğünü ve çevreye zarar verdiğini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı