Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'dan acil zirve çağrısı

6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkesinin başkenti Kahire’de Arap Birliği ülkelerinin dışişleri bakanlarına seslendi.

Suriye’deki krize odaklanılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, “Suriye yönetimine katliamın bitmesi için hala bir şans olduğunu söylüyorum. Doğru adımı yanlış zamanda atmayın, çünkü bu yanlış bir adım olur. Şimdi değişim zamanı” ifadelerini kullandı

Suriye’deki krizin çözümünden Arapların sorumlu olduğunu kaydeden Mursi, “Suriye’de gece gündüz kan dökülüyor ve bu bizim sorumluluğumuzda. Suriyelilerin kanı dökülürken uyuyamayız. Arap dışişleri bakanlarına Suriye’deki trajediye çözüm bulmak yönünde sıkı çalışmaları için sesleniyorum. Eğer biz harekete geçmezsek, dünya da herhangi bir ciddiyetle hareket etmez” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yakın tarihten ders alması gerektiğini ifade eden Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin konuşmasında, ülkesinin yanı sıra Tunus, Libya ve Yemen’de devrilen yönetimleri işaret ettiği yorumları yapıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı