Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Abd'de boğulan 2 türk kızı

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı ABD’de geçen hafta boğularak hayatını kaybeden Betül Eryıldırım ve Merve Tokel için öğrenim gördükleri Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

Tabutların üzerine kep ve cübbe konuldu. Törene katılan Eryıldırım ve Tokel'in aileleri, okul arkadaşları ve hocaları gözyaşlarını tutamadı. ABD'nin Utah Eyaleti’ndeki Powell Gölü’ne geçen hafta yüzmek için giden Türk kızları Betül Eryıldırım ve Merve Tokel, boğularak hayatını kaybetti. Eryıldırım ve Tokel'in cenazesi dün Ankara’ya getirildi.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı 3. Sınıf öğrencileri Eryıldırım ve Tokel’e Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Kampusü’nde bulunan Edebiyat Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

Törene katılanlar göz yaşlarını tutamadı. Törende konuşan Betül Eryıldırım’ın amcası Ayhan Eryıldırım, yaptığı konuşma ile herkesi ağlattı. Kendisinin Betül Eryıldırım ile aynı evde büyüdüğünü dile getiren Amca Eryıldırım Betül’ün kendisine yeğenden çok bir kardeş ve arkadaş olduğunu söyledi.

Onu çok sevdiğini haykıran Amca Eryıldırım gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından cenazeler araçlarla mezarlığa gitmek üzere yola çıktı. Tokel’in cenazesi öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Eryılmaz’ın cenazesi ise öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara’nın Bala ilçesinde aile mezarlığında toprağa verilecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı