Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kürtaj için yürüdüler!

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusunda eylem yapan kadınlara, tecavüzcüye cezaların ağırlaştırılması için eylem yapma çağrısında bulundu. Akdağ, "Bu konuda eylem yapılırsa, çok daha hayırlı işler çıkar." dedi.

ABD'deki temaslarının ardından İstanbul’a gelen Recep Akdağ, kürtaj tartışmalarıyla ilgili çağrısını yineledi. Kürtajın tartışılmasının vatandaştaki bilinci artıracağını belirten Akdağ, “Kürtajın tartışılması vatandaşımızdaki bilinç seviyesini artırıyor ve gereksiz kürtajları bizzat bu tartışmaların azaltacağına eminim. Sonuçta, alınacak kararlar ya da oluşturulacak yeni hukuk ne olursa olsun, bu tartışmanın kendisinin ülkeye ve kadınlara yararı var. Tartışmanın sınırlarını ben belirleyecek değilim. Bir rapor hazırlıyoruz. Ben Türkiye’de değilken de arkadaşlarımız bunun çalışmasını yaptılar. Bir kurul toplandı; geniş bir uzmanlar kurulu. Ben, Bakanlar Kurulu’na, Başbakanımıza bilgi arz edeceğim.” dedi.

Bir kadına cinsel saldırıda bulunan, tecavüze yeltenen ya da tecavüz eden erkeğin çok ağır cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Akdağ, “Önerimi tekrarlıyorum. Lütfen kürtaj meselesi üzerine kadın hakkı adına hassasiyet gösterenler, bu önerime destek versinler. Ben Sağlık Bakanı olarak kadınların hukukunu, bedensel ve ruhsal sağlığını korumak açısından caydırıcılık itibariyle ‘tecavüzcüyle’ çok daha ağır cezalar verilmesinden yanayım. CHP’den milletvekillerine, diğer partilere soruyorum. Bu işe çok fazla ilgi duyarak üzerine gelen kadın örgütlerine ve diğerlerine soruyorum. Bu teklifime ne diyorlar?" diye konuştu.

Kadınların kürtajla ilgili yapmış olduğu eylemlerin hatırlatılması üzerine Akdağ, eylemlerin 'tecavüzcüye cezalar ağırlaştırılsın' diye yapılırsa çok daha hayırlı işlerin yapılacağını sözlerine ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı