Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Poşu Davası'nda karar

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Kamuoyunda "Poşu davası" olarak bilinen, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme Kırmızıgül'e toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Cihan Kırmızıgül, avukatları ve Kırmızıgül'ün babası, hocaları ile arkadaşları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Kırmızıgül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, "Müvekkilimin şüphe sınırlarını aşan cezalandırılmasını yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Son sözü sorulan Kırmızıgül ise, "İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. Ayrıca beni destekleyen hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti Kırmızıgül'e "Kamu görevlisine direnme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından beraatine karar verdi.

Mahkeme Kırmızıgül’e "Patlayıcı madde bulundurmak, PKK/KONGRA- GEL terör örgütünün çağrısı ve amaçları doğrultusunda 20 Şubat 2010 tarihinde yasadışı gösteriye katılarak, etrafa Molotof kokteyli attığı ve böylece örgüte yardımcı olduğu ve olay tarihinde bir mağazaya taş ve molotof kokteyli atarak zarar verdiği gerekçesiyle ” toplamda 11 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

İstanbul Kağıthane’de 20 Şubat 2010 akşamı yüzleri poşulu grubun bir markete molotofkokteyli atmıştı. Olay’ın ardından başlatılan soruşturma kapsamında olay yerine yakın bir yerde poşulu bir şekilde gözaltına alınan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Kırmızügül tutuklanmıştı.Dava kapsamında 25 aydır tutuklu kalan Kırmızıgül davanın geçen celsesinde tahliye edilmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı