Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çiçek 'Kimde ne belge varsa geciktirmeden yargı makamına versin'

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili elinde belge, bilgi ve fikri olanların hiç geciktirmeden yargı makamlarına iletmelerini istedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 20. yıldönümünde Konya'da düzenlenen panel, mevlit ve çeşitli etkinliklerle anıldı. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin organize ettiği anma etkinlikleri kapsamında Hacıveyiszade Camii'nde öğle namazı öncesinde merhum Cumhurbaşkanı Özal için mevlit okutuldu. Mevlide TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eski bakanlardan Mehmet Keçeciler, dernek üyeleri ve binlerce vatandaş da katıldı.

Mevlide, Konya’da eğitim gören yabancı öğrencilerin de iştirak ettiği görüldü.

TBMM Başkanı Çiçek, Ankara’dan Konya’ya Yüksek Hızlı Tren ile geldi. Çiçek’i Konya Garı’nda Vali Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Kerim Özkul ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart karşıladı.
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, Semra Özal’ın savcılığa verdiği ‘Özal’ın öldürüldüğü ve öldüren kişinin Azerbaycan’da olduğu’ şeklindeki ifadesi üzerine şunları söyledi: “Benim ilke kararım var. Bir konu yargıya intikal ettiyse bugüne kadar o konularla ilgili hiçbir konuşma yapmadım. Ne bu dava, ne de başka bir şey. Benim herkesten ricam beklentim, kim ne biliyorsa bu konuda ne fikir sahibiyse, elinde ne belge varsa, hiç geciktirmeden yargı makamlarına versinler ve bu tereddütler, bu spekülasyonlar da ortadan kalksın. Benim beklentim bu, talebim de bu. Onun için yargının kararını bekleyelim. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı