Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sızıntı tartışması

11 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bazı medya organlarında İmralı görüşmelerinin tutanakları kendisi tarafından sızdırılmasına ilişkin yapılan haberlere tepki gösterdi.

Kışanak, yapılan haberlerin provokatif içerikli ve gündemi saptırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi ile Demokratik Toplum Kongresi tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarının programını açıklama toplantısına katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, bugün bazı medya organlarında yer alan haberlerde Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme notlarının Gültan Kışanak tarafından basına sızdırıldığını içeren yapılan habere açıklık getirdi. Kışanak, "Bu haberi kimin, hangi maksatla yaptığını gazetenin yönetimi açığa çıkartmak durumundadır. 'Başbakanlığa giden isim' diyerek Başbakanlığa atfen yapılmış bir haberdir. Başbakanlık ve hükümetin bu konuda bir tutumu, ellerinde bir bilgisi, bir yaklaşımı varsa, bizimle paylaşmaya davet ediyorum. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Bu haber hedef saptırmaya, işi içinden çıkılmaz hale getirmeye, anlaşılmaz kılmaya ve BDP'yi sorumluluk altında tutmaya yönelik, kasıtlı, maksatlı, yalan bir haberdir. Çünkü biz parti olarak durumu ciddiye alıyor ve ciddi bir soruşturma yürütüyoruz. Eşbaşkanımız Demirtaş'ın ifade ettiği gibi soruşturmada ciddi bir aşamaya geldik. Biz bu sürecin nasıl geliştiğini bütün şeffaflığıyla kamuoyu ile paylaşacağız. Kimlerin, hangi amaçla, nasıl böyle bir şey tertiplediği açığa çıkacak. Bu haberin kendisi, gerçek kaynağın açığa çıkmasından rahatsızlık duyanların ön kesme adına yaptığı kasıtlı bir haberdir. BDP olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz. Ellerinde devletin imkanları ve istihbarat imkanları var. Böyle spekülatif haberlere pabuç bırakmamak gerekir. Partimiz bu konuda doğru adresi tespit etmek için kararlıdır ve elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Hükümet de elindeki imkanları en iyi şekilde kullanırsa ve bizden de bu konuda destek isterse, bilgi paylaşırsa, biz bilgi paylaşmaya, destek sunmaya hazırız. Bırakın BDP kendi soruşturmasını senaryo değil, hakikatlerle kamuoyuna paylaşma sürecini doğru işletsin. Bu haber çıktığından beri gazetenin temsilcilerini kurumsal ve kişisel olarak defalarca aradım. Telefonuma yanıt vermediler. Bu haberi hangi bilgilere dayanarak, nasıl yaptıklarını sormak ve neden benim görüşüm alınmadan böyle bir haber yapıldığını sormak istiyordum. Yapılan haberin mahcubiyetinden olsa gerek; telefonuma çıkmadılar. Haberi yaparken de beni aramadılar” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı