Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadınlar özgür olsa...

9 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Şişli'de toplanan bir grup erkek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş yaptı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra çok sayıda erkek sanatçının katıldığı yürüyüşte erkekler “kadına şiddete hayır” mesajı verdi. Halaskargazi Caddesi’nde toplanan aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Süheyl Uygur gibi birçok sanatçının bulunduğu yaklaşık 300 kişilik erkek grubu, “Kadına şiddete hayır”, “Kadına şiddete erkekçe hayır” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe katılan Başkan Sarıgül, “Kadına şiddete Şişlili erkekler sanatçı dostlarımızla birlikte hayır diyoruz. 21. Yüzyılda çağdaş demokrasilerde kadına şiddet olmaması lazım. Bugün birçok kadınımızı polisimiz koruyor, bunlara gerek kalmaması lazım. O nedenle Şişli’den erkekçe diyoruz ki kadına şiddet olmasın. Kadına şiddete Şişli’den erkekçe hayır diyoruz ve istiyoruz ki kadınlarımızın temsil yetkisi seçme ve seçilmelerine her siyasi parti daha da çok yer versin” dedi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal ise, “Günümüzde kadına şiddetin giderek arttığını görüyoruz. Oysa çağdaş ve uygar bir ülkede bunların olmaması gerekiyor. Her çevrede şiddete hayır dememiz gerekiyor. özellikle son zamanlarda sanatçı çevrelerinde de kadına şiddetin çok kötü örneklerini görüyorum meslektaşlarımızdan utanıyorum” diye konuştu.

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu grup, Cevahir Alıveriş Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından, kadınlardan oluşan bir koro ekibinin verdiği konserle herkes doyasıya eğlendi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı