Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İş'te eşitlik platformu

16 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadınların imtiyaz istemediğini belirterek, ''Fırsat eşitliği ehliyetimize ve liyakatımıza göre imkanların sağlanmasını istiyoruz'' dedi.

Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele için Dünya Ekonomik Forumu (DEF) çatısı altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'', Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ev sahipliği yaptı. Artık ''kafa gücü''nün önem taşıdığı bir dünya düzeninde yaşandığını belirten Bakan Şahin, ''Toplumun yarısının kafasını yok saydığınız, engelli potansiyelini kullanmadığınız, yaşlısını yok saydığınız bir potansiyelle hiçbir hedefe ulaşamazsınız'' diye konuştu.

Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğunu, küresel oyuncu olmayı hedeflediğini belirten Şahin, ''En temel şey, güçlü toplum, beşeri sermaye. Doğan herkese, cinsiyeti, bölgesi ne olursa olsun, annesi babası kim olursa olsun, doğduğu zaman fırsat eşitliği vermek, onu doğduktan sonra her türlü imkandan istifade edecek şekilde hayata hazırlamak ve önündeki engelleri kaldırarak potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir kalkınmada ondan istifade edecek duruma gelmek. İşte bunu başarmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Hayatın planlandığı zaman ''iyi bir eş'', ''iyi bir anne''ve ''iyi bir iş kadını'' olmamak için hiç bir sebep olmadığın söyleyen Şahin, ''Ben rahmetli annemden biliyorum, ev kadını aynı zamanda müzik dinleyip, yemek yapıp, bebek sallayıp, telefonla konuşabiliyordu. Bu bize ait bir şey, bunu ekonomik potansiyel içine katalım. Ben eşime ikinci işi söylediğim zaman 'Bir dakika elimde şu iş var' diyor. Ama biz aynı anda yapabiliyoruz. Dolayısıyla bizim gücümüzü kullanmamız ülkenin kalkınma hamlesindeki en büyük güçtür. İşi ehline verin diyor. Erkeğe verin demiyor. Kim ehliyse o olacak. Erkek ya da kadın kim bu işi başarırsa o koltukta oturacak. Fırsat eşitliği; ehliyetimize ve liyakatımıza göre imkanların sağlanmasını istiyoruz. Bu ülkenin kalkınma hamlesinde en temel bakış açımız budur” ifadelerini kullandı

Toplantıda Türkiye’nin önde gelen şirketleri oluşturulan platform kapsamında taahhütlerini açıklayarak desteklerini gösterdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı