Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Emekli generaller gözaltında

26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı 28 Şubat soruşturmasındaki üçüncü dalgada dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Türkeri'den sonra dahil toplam 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında iki muvazzaf general de bulunuyor.

28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga için düğmeye basıldı.

Saat 08.00'de başlayan operasyon muvazzaf ve emekli askerlere yönelik olarak yapıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta bazı adreslerde aramalar gerçekleştirildi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 kişi hakkında gözaltına alındı.

ORG. TÜRKERİ GÖZALTINDA
Batı Çalışma Grubu'nun Kriz Masası'nda görev alan eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evinde arama yapıldı. İlk dalgada tutuklanan Çevik Bir'e bir şema gösterilmiş "Türkeri ile görev yaptınız mı" diye sorulmuş, Bir "Evet" yanıtını vermişti. Türkeri arama sonrası gözaltına alındı.

28 Şubat döneminde basın mensuplarına yönelik brifingleri veren tümgeneral olarak bilinen Türkeri'nin Ankara Emniyeti'ndeki sorgusuna devam ediliyor.

Emekli Korgeneral Yıldırım Türker de evinde yapılan arama sonrasında gözaltına alındı.

KOZMİK ODA KOMUTANI DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınan isimler arasında iki muvazzaf general de bulunuyor.

Aktütün saldırısında tugay konutanı olan Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Hizmetler Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder de gözaltına alınan isimler arasında.

Gözaltına alınan isimler arasında özellikle Tuğgeneral Ekinci ismi dikkat çekiyor.

Bülent Arınç'a suikast iddialarının ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapılmıştı.

Ekinci, yapılan aramada Batı Çalışma Grubu'na ait olduğu iddia edilen belgelerin çıktığı 'Kozmik Oda' bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu'nun başkanlığını yapıyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmanın 3. dalgasında gözaltına alınan askerler şöyle:

Ankara: Emekli orgeneral Fevzi Türkeri, emekli korgeneral Yıldırım Türker, tuğgeneral Lokman Ekinci, albay Kemal Yakışkan ve tuğgeneral İsmail Hakkı Önder

İstanbul: Emekli albay Mehmet Aygüner, albay Atila Kurtay, emekli yüzbaşı Tanju Sirmen ve emekli Eser Şahan

İzmir: Albay Mustafa Köseoğlu, albay Mehmet Hasimoğlu ve emekli albay Adem Demir

Kars: Emekli başçavuş Şeref Kavalalı

26 KİŞİ TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı.

İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı