Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mal varlığı tartışması

19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan’ın mal varlığını partisinin internet sitesinden açıklamasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'siyasi yedi uyur'a benzetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mal varlığını 7 yıl önce Başbakanlık sitesinden açıkladığını ve güncellemelerin yapıldığını söyleyen Çelik, “İnsan kendi ülkesinden bu kadar mı habersiz olur?” diye sordu. Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Fatih Projesi çerçevesindeki alımların Kamu İhale Yasası’ndan istisna olmasının özellikle gündeme getirildiğini söyleyen Çelik, “Bunun aleni bir yolsuzluk olduğu iddia ediliyor. Bunun bilinmesinde fayda var. Hem 4274 Sayılı İhale Kanunu hem de daha önceki 2886 Sayılı İhale Kanunu'nda istisnalar var.” dedi.

Hayati ve stratejik önemi olan, özellikler içeren, aciliyet gerektiren bazı alımların bu istisna içinde olduğunu söyleyen Çelik, “Bugüne kadar bu istisnalar sonucunda kamuda 58 adet yönetmelik yayınlanmıştır. Fatih Projesi’nden dolayı son çıkan kanunla birlikte, bu alımlarda istisna kapsamına alınmıştır. Ama bu, 'Bakan yoldan geçen istediği adamı çağıracak, ihaleleri onlara verecek' anlamına gelmiyor. Bunlarla ilgili bir yönetmelik çıkıyor. Bu yönetmelik hazırlanırken Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumu’nun görüşü alınarak yönetmelik hazırlanacak. Sonra tekrar bu kurumların görüşleri alınarak şartname hazırlanacak, bu şartname çerçevesinde teklifler alınacak. Bu yapılan iş ve işlemler Danıştay’ın denetimine tabi tutulacak. Ayrıca bu yapılanlardan sonra harcamalar, hesap kitap meselesi gündeme geldiği zaman da TBMM adına denetim hakkı Sayıştay’da, Sayıştay denetimde olacak.” diye konuştu.

Bu tür ithamlarının sahibini küçülttüğünü kaydeden Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu ilk defa istisna gelmiş gibi, bunları sakız gibi çiğniyor.” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan’ın mal varlığını partisinin internet sitesinden açıklaması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Çelik, “Buna gülsem mi, ağlasam mı, alay mı etsem? Doğrusunu isterseniz karar veremiyorum. Sayın Başbakan 7 yıl önce Başbakanlık internet sitesine mal varlığını koydu. Son güncellemesi de 16 Haziran 2011 tarihinde yapıldı.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde organize yolsuzluk yapıldığına dair iddialar ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, “Kral çıplak, kral cıscıplak, daha da çıplatırım” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Çelik, “Elinizde üç beş belediye var bütün ipliğiniz pazara çıktı. Ne yaptığınız ortada, bir de ülkenin hazinesini size teslim ederlerse ne yapacağınız ayan beyan ortada.” şeklinde konuştu.

"Sayın Başbakan 7 yıl önce mal varlığını Başbakanlık internet sitesine koymuş ve bu güncelleniyor." diyen Çelik, şunları kaydetti: "Ama işin garip tarafı, ana muhalefet partisinin bundan haberi yok. Şimdi kendisini Ashab-ı Kehf’e, yedi uyurlara benzeteceğim. Onlar da uyuyordu çünkü onlar Allah adamıydı. Ama buna 'siyasi yedi uyurluk' denir Sayın Kılıçdaroğlu. Bu kadar habersiz mi olur insan kendi ülkesinden. İtham ettiğiniz kamuoyu önünde iftira ettiğiniz insanın ne yaptığını ne yapmadığını insan bilmez mi?”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı