Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sivas Katliamı Davası

6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Madımak davasının zaman aşımına uğrayacak olmasına ilişkin, "Eğer adalet gerçekleşmezse haksızlık yapanlar, zulüm yapanlar, insanları öldürenler zaman aşımından kurtulurlarsa bu doğru olmaz, insanlık tarihi açısından da doğru olmaz." dedi.

Partisinin kadın kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, parti genel merkezinde düzenlenen tiyatro öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Madımak davasının zaman aşımına uğrayacağına ilişkin bir soruya karşılık, davanın Türkiye'nin siyasal tarihi açısında önemli bir dava olduğunu ifade etti.

'Hiç kimse Sivas'ta yaşamını yitirenlerle ilgili olarak onların uğradığı haksızlıklar, can kayıplarının unutulması ve zamanaşımına uğratılmasını beklemiyor. ' diyen Kılıçdaroğlu, herkesin adaletin gerçekleşmesini arzu ettiğini kaydetti.

Adaletin gerçekleştiği bir toplumda huzur olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 'Adaletin gerçekleştiği bir toplumda karşılıklı güven olur. Adaletin gerçekleştiği bir toplumda adalete saygı olur. Eğer bunlar olmazsa, adalet gerçekleşmezse haksızlık yapanlar, zulüm yapanlar, insanları öldürenler zaman aşımından kurtulurlarsa bu doğru olmaz, insanlık tarihi açısından da doğru olmaz. Bu açıdan bizim arkadaşlarımızın TBMM başkanlığına verdikleri bir kanun teklifi var. Bu kanun teklifinde bu tür olaylarda zamanaşımının olmaması isteniyor. Umarım sayın Meclis Başkanı bu kanun teklifini bir an önce ilgili komisyona aktarır ve zaman aşımı gerçekleşmeden önce bu kanunt teklifi yasalaşmış olur ve Türkiye hukuk tarihinde de insan hakları bağlamında da önemli bir adım atmış olur. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı