Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pozantı soruşturması

4 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı, Adana milletvekili Ömer Çelik, Pozantı Cezaevi'ndeki çocukların devlete ve millete emanet olduğunu belirterek, "Bu çocuklara karşı kimsenin bir kusur ya da suç işlemesine müsaade etmeyiz.İşleyenin de gözünün yaşına bakmayız." dedi.

Çelik, partisinin Yumurtalık ilçe kongresine katılmak için geldiği Adana'da havaalanı çıkışı açıklamalarda bulundu. Çelik, Pozantı Cezaevi ile ilgili iddiaları başından bu yana takip ettiklerini bildirdi. Olayın soruşturulması için müfettiş atandığını, müfettişin uzman psikologlar eşliğinde çocuklarla görüştüğünü belirten Çelik, idari tedbir olarak, iddialar üzerine Pozantı Cezaevi'ndeki 2 müdür yardımcısının görevden alındığını, daha önce burada müdürlük yapmış bir müdür ile başka bir kurumda görev yapan kişinin de Ankara dışında bir yere nakledildiğini vurguladı. Şu an için 4 idarecinin, idari tasarrufla açığa alındığını ifade eden Çelik, bunun soruşturmanın selameti açısından önemli olduğunu dile getirdi.

TECRİT DEĞİL UYUM

Pozantı Cezaevi ile ilgili çıkan spekülasyonlar üzerine buradaki çocukların olumsuz etkilenmemesi için Adalet Bakanlığı'nın bunları Ankara'daki Sincan Cezaevi'ne nakledeceğini hatırlatan Çelik , 'Çocuklar bir müddet tek kişilik odalarda kalacak. Bunu bazı basın yayın organları 'tecrit' gibi sundu. Bunun tecritle ilgisi yok. Bu çocukların kendini güvende hissetmesi için uzman psikologlarla, pedagoglar eşliğinde ortama uyum sağlaması amaçlanıyor. Çocuklar daha sonra Adalet Bakanlığı'na bağlı çocuk eğitim merkezlerinde eğitim alacaklar. Tecrit gibi bir şey söz konusu değil. Soruşturma bir hafta içinde tamamlanacak. Sonuç kamuoyuyla paylaşılacak. 'diye konuştu.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ '


Çelik, çocukların ideolojisiyle bile spekülasyonlar yapıldığına dikkat çekerek, 'Bunlar çocuktur. Devlete ve millete emanet edilmiştir. Topluma yeniden kazandırmak hepimizin görevidir. Topluma yeniden katılacak bir şekilde hazırlanacaklardır. Çocuklarımız her hangi bir taciz, kusurlu bir davranışa maruz kalmışlarsa bu kesinlikle örtbas edilmez. Hele bizim iktidarımız döneminde hiç örtbas edilmez. 'dedi.


İnsan hakları dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile milletvekillerinin bütün açıklamalarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından dikkatle izlenip değerlendirildiğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Herkes şunu bilsin; Pozantı Cezaevi'ndeki iddialar vesilesi ile söylüyoruz. Yanlış yapanın, kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Yanlış yapanı affetmeyiz. Hepimiz şu anda bir hafta içinde sonuçlanacak soruşturmayı beklemek durumundayız. Soruşturmanın neticesine göre atılacak adımları hep beraber göreceğiz.'

KOZAN'A ÜZÜLDÜM, KAYBOLAN İŞÇİLER İÇİN ARAMALAR SÜRECEK


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kozan Gökdere barajında yaşanan hadisenden dolayı üzüntüsünü de dile getirdi. Acılı ailelere sabır dileyen Çelik, devletin tüm arama ve kurtarma imkanları ile burada seferber olduğunu bildirdi. Çelik, arama çalışmaları için suyun yukarıda tutulduğunu, suya ağ gerildiğini, gece görüşlü helikopterlerden dalgıçlara kadar devletin elindeki tüm arama kurtarma imkanlarını seferber ettiğini ancak kaybolan işçilere büyük çoğunlukla ulaşılamadığını bildirdi. Çelik, bu konuda sonuca ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, ailelere sabır diledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı