Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li Tekin 'Eğitimi vekiller değil, eğitimciler konuşmalı'

19 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ın 'Kur'an ve Hz.Muhammed’in hayatı okullarda seçmeli ders olarak okutulmalı' teklifini değerlendirdi. Tekin, "Eğitimle ilgili bilim insanları konuşur. Yeni eğitim sistemi ile ilgili konunun uzmanlarına danışılmalı" dedi.

Ankara 'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Kastamonu Tanıtım Günleri 'ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Kur'an ve Hz. Muhammed 'in hayatının okullarda seçmeli ders olarak okutulması teklifinin hatırlatılması üzerine Tekin, 'Eğitimle ilgili teklif siyasilerin teklifi ile ilgili olabilecek bir şey değildir. Eğitimle ilgili bilim insanları konuşur. Yeni eğitim sistemi ile ilgili konunun uzmanlarına danışılmalı. Bu konuda YÖK Başkanı ne düşünür, üniversite hocaları ne düşünür? Bu uzmanlarla konuştuğunuzda, bu eğitim sisteminin bir kinle bir nefretle alel acele önümüze geldiğini hepimiz göreceksiniz. Kanun teklifi gelmeden en az dört kez değişti. Şimdi yarın ne olacağı belli değil, bunlar ciddi işlerdir. ' dedi.

Yeni eğitim sisteminin Bakanlar Kurulu'ndan geçmediğini belirten Tekin, 'Çok temel, çok önemli bir sorun niçin Bakanlar Kurulu 'ndan geçmedi. Çünkü Bakanlar Kurulu bile bunu hazmedecek durumda değil. Bunu böyle görmemiz lazım. Bu teklif siyasilerin işi değil. Bilim adamları gelecek, üniversiteler gelecek, başta YÖK olmak üzere bu konuyu konuşacaklar. Bunlar bugün konuşmayacaksa ne zaman konuşacak? Sayın Arınç 'a soruyorum? Niçin bu teklif Bakanlar Kurulu 'ndan geçmedi? ' diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Kastamonu Tanıtım Günleri'nde stantlarını gezen Tekin, Kastamonulu davulcuları izleyip 100 'er lira bahşiş verdi. Tekin daha sonra halı dokuma tezgahına geçip halı dokudu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı