Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de yeni anayasa

28 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı Suriye halkının muhalefetin boykot kararına uymayan kesimi, bugün hükümetin oylamaya sunduğu yeni anayasa paketi için sandık başına gitti.

3 ay içerisinde çok partili seçimlere geçişi vaat eden referandum, süregelen şiddet ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidardan çekilmemesinden dolayı çoğu muhalif grup tarafından veto edilse de milyonlarca kişinin oy hakkını kullanması bekleniyor. Resmi kaynaklar güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı referandumda bazı bölgeler dışında şimdiye kadar şiddetli bir eylemle karşılaşılmadığını belirtseler de muhaliflere göre aralarında askerlerin ve sivillerin bulunduğu 31 kişi bugünkü çatışmalarda hayatınıkaybetti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Humus'taki bombardımanda 9 sivilin, diğer yerlerde ise 8 sivilin öldürüldüğünü; isyancıların ise Humus'ta 4, diğer yerlerde ise 10 güvenlik elemanını çatışmalarda öldürdüklerini bildirdi.

Yerel saatle bu sabah saat 7'de başlayan referandum, 12 saat sürecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı