Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Orgeneral Özel Riyad'da

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Suudi Arabistan'a 20 yıl aradan sonra ilk ziyaret...

Suudi Arabistan'a 20 yıl aradan sonra Genelkurmay Başkanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşitirilecek.

Askeri eğitim işbirliği anlaşması da masaya yatırılacak.

Org. Necdet Özel bir ilke daha imza atarak, yaklaşık 20 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a, Genelkurmay Başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdi. Suudi Arabistan'daki mevkidaşı Hüseyin bin Abdullah al-Kabil'in daveti üzerine başkent Riyad'a giden Org. Özel, 21 Kasım'a kadar Suudi Arabistan Krallığı'nda resmi ziyaretlerini sürdürecek.

Ziyareti sırasında Suudi Arabistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz, Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Sultan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Abdullah Al-Kabil ile görüşmelerde bulunacağı öğrenilen Org. Özel'in, Al Kharj'da bulunan askeri kurum ve kuruluşları da ziyaret edeceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Özel'in ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kral Abdullah ve Veliaht Prens Salman'a iyi dilek mesajlarını tevdi edeceği, iki ülke arasında imzalanan askeri eğitim işbirliği anlaşmasının uygulanmasına ilişkin hususların da ele alınacağı öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı