Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gazze saldırısına tepkiler

16 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İsrail'in Gazze'ye saldırısını kınadığını ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Başbakan Hişam Kandil ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'yle yaptığı toplantının girişinde, Mısır Hükümeti'nin ve halkının, ''İsrail'in saldırılarının ve akan kanın durması için bütün imkanlarını kıllandığını'' belirtti.

Mısır'ın, bölgedeki güvenliği olumsuz yönde etkileyecek saldırıları kabul etmeyeceğini vurgulayan Mursi, saldırılar hakkında ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Dışişleri Bakanı ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ile görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Mursi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları karşısında Tel Aviv Büyükelçisi'ni çekmişti.

Muhabir: Muhammed er-Reyyis/Afra Aksoy

Yayıncı: Eyüphan Kılıç


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı