Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Afet Dönüşüm Yasası

30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikiyle 5 Ekim'de 35 vilayette 40 noktada toplam 6 bin küsur konut, birim ve iş yerini yıkmaya başlayacağız'' dedi.

' 'Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor'' konulu toplantıda konuşan Bayraktar, dünyadaki şehirleşme oranlarının arttığını, Türkiye ekonomisinde de çok büyük bir büyümenin olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Bayraktar, '' diye söylentiler oluyor ama önce iş yapalım fazla konuşmayalım. Ben arkadaşlara diyorum 'haber yapmayın, önce bir yıkalım' diye'' dedi.

Bayraktar, gelişmiş ülke olmak için mücadele verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Evlerimiz salaş, binalarımız kaçak. Yollarımız, ulaşımımız kötü. Para çok şey ama her şey değil. Biz gelişmiş bir ülke olabilir miyiz- Bu nedenle dönüşüm işine 8 elle sarılmalıyız. Habire toplanıyorlar, 'Kentsel dönüşüme karşıyız' diye. Eee güzel kardeşim, karşı çıkarsanız ölen insanların, ölecek insanların vebaline girmiş olursun. 'Rant yasası' diyorlar. 'Şeytan bunun neresinde-' denir ya... Rant bunun neresinde- Vatandaşın 'Benim evim riskli mi' diye baktırması lazım. Vatandaş nihai olarak yıkmıyorsa biz onu yıktırmaya mecburuz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikiyle 5 Ekim'de 35 vilayette 40 noktada toplam 6 bin küsur konut, birim ve iş yerini yıkmaya başlayacağız. İnceleyeceğiz ve riskli ise yeni evine taşındığında biz ona kira yardımı da yapacağız. Vatandaşa kira yardımı yapmak rant mı- Rantsa helali hoş olsun. Bu ülke kalkınacak, ülkenin tekerine çomak sokmanın anlamı yok. Kentsel dönüşümü Tek Başımıza yapamayız. Bu işle ilgili aktörler ve vatandaşların bu işe destek vermesi lazım.''

Muhabir: Lale Bildirici / Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı