Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okmeydanı Projesi endişesi

27 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Örgütü, Okmeydanı'ndaki kentsel dönüşüm planına itiraz etti.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak planlamaya karşı olmadıklarını ifade etti.

Güney, ''Ancak bizler yalnızca sürgünlerin yaşanmayacağı, yerinde dönüşümün esas olduğu, konutun yenilenmesinde hiçbir bedelin çıkmadığı ya da bölgenin gelir durumuna göre çok az bedellerin çıktığı, halkın kendi mahallesi hakkında alınan kararlarda doğrudan söz sahibi olduğu dönüşüm projelerinin yanında oluruz'' ifadelerini kullandı.

İnan Güney, sürecin başından bu yana Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a planlama sürecinin katılımcı, şeffaf bir yerel yönetim ve planlama anlayışıyla yapılması çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Okmeydanı halkının 50 yıl önce bölgeye yerleşirken, bu alanları satın aldıklarını bildiren Güney, 1984'te 2981 sayılı Tapu Tahsis olarak bilinen yasayla tekrar satın aldıklarını, bugün bir daha satın almak durumunda kaldıklarını savundu.

Beyoğlu Belediyesi'nin ''1/1000'lik planlarla ilgili kurumların görüşlerini aldığını iddia ettiğini'' aktaran Güney, ''Okmeydanı halkına 'Tapularınızı vereceğiz, belediyeye evraklarınızı getirin' diyorsunuz. Neden evrak tesliminde hak sahiplerinden 2981 sayılı Tapu Tahsis hakkı veren yasadan doğan haklarından mahrum kalacakları yönünde feragatname alıyorsunuz-'' diye sordu.

Güney, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla planlama sürecinin yeniden örülmesi ve halkı mağdur etmeyecek planlar yapılması gerektiğini ifade ederek, aksi durumda, Okmeydanı halkının ileriye dönük mülkiyet hakkını tehlikede gördükleri için dava yolunun açık tutulması amacıyla söz konusu planlara ret oyu vereceklerini belirtti.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı