Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komisyon'da MİT'in raporu incelendi

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere Alt Komisyonu Diyarbakır Savcılığından gelen 8 klasör ve bu klasörlerin içindeki MİT’ten gelen iki sayfalık bilge notunu inceliyor.

MİT, iki sayfalık yazıda Uludere olayının gerçekleştiği 28 Aralık 2011 tarihinde herhangi bir istihbarat paylaşımı yapmadığını ve olayın 29 Aralık’ta yetkili kurumlardan öğrenildiğini bildirmişti.

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener, daha önce sadece bir dosya bir klasör incelendiğini bugün de devam edeceklerini belirterek, MİT’in yaptığı’ istihbaratı ben vermedim’ açıklamasının daha önce yapıldığını ve yeni bir şey olmadığını söyledi

Komisyonun CHP’li üyesi Malik Ejder Özdemir ise, MİT'in yazısının açık ve net olduğunu, başından beri ‘istihbaratla ilgimiz yok’, ‘Heron görüntülerinden bilgimiz yok’ dediğini hatta ‘olay yaşandıktan sonra milli kaynaklardan bilgimiz oldu’ açıklamasını yaptığını söyledi.

Ejder, “İstihbarat ‘milli kaynaklardan alındı’ deniyor. Bunun içinde MİT yok. Buradan çıkarılan sonuç milli kaynaklarda MİT'in olmadığı sonucudur. O zaman hangi kaynaktan alındı? Bu soruya komisyon olarak cevap arıyoruz” dedi.

Ejder ayrıca MİT’ten bilgilerde başından beri cevabını aradıkları ‘istihbarat kimden geldi, vur emrini hangi siyasi makam’ sorularının cevabının da olmadığını söyledi.

“MİT’İN SONRADAN HABERİ OLACAKSA, ÜLKEMİZİN ÇOK CİDDİ BİR GÜVENLİK SORUNUN OLDUĞU ORTADADIR”
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, ‘havanda su dövdüklerini’ belirterek, Diyarbakır savcılığının elinde bilgi ve belgelerin tümünü gönderdiği kanısında olmadığını kaydetti.

Gök, “Dosyanın bütünlüğü bozularak içinden bizim görmemiz istenen belgeler bize gönderilmiş. Diyarbakır savcılığının elinde daha fazla bilgi ve belgeler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gök, MİT’ten gelen bilgiyle ilgili olarak da, “Ülkemizin en önemli kurumu olan, milli güvenliğimizin emanet edildiği MİT’in böylesine önemli bir olaydan haberi olmayacaksa, ancak ertesi gün saat 09.00’da duyabilecekse ülkemizin çok ciddi bir güvenlik sorunun olduğu ortadadır” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı