Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mehmed Fatih Medresesi

4 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da, Mehmet Fatih Medresesi ve tarihi Denizciler Camii’ni ziyaret etti.

100 yıl aradan sonra ilk mezunlarını veren Mehmet Fatih Medresesi’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, salavatlarla karşılandı. Medreseyi gezip bilgi alan Bozdağ, eski bir Kur'an-i Kerim nüshasını inceledi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirterek, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Osmanlı zamanında kurulan ve Balkan Savaşları sırasında kapatılan Mehmet Fatih Medresesi, 2008 yılında Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla TİKA tarafından onarılmış ve tekrar 4 yıllık eğitime başlamıştı.

Bozdağ, tarihi Denizciler Camii’ni de ziyaret etti. Bekir Bozdağ, ziyaret ettiği camide Alanyalı iş adamları ve müftülük görevlileriyle bir süre sohbet etti. Cami görevlisine kahve fincanı armağan eden Bozdağ, ardından yanındakilerle toplu fotoğraf çektirdi. Gelenlerle tek tek tokalaşan Bozdağ’a Başbakan Erdoğan’a götürmek üzere selamlar iletildi.

Arap ve Osmanlı tüccarlar için yapılan cami, Osmanlı’nın bölgeden çekilmesiyle tahrip olmuş ve bir bölümü yıkılmıştı. Buraya gelen Alanyalılar tarafından fark edilen yıkık camii, Alanyalı iş adamları ve Alanya müftülüğü tarafından aslına uygun olarak restore edilerek 1 Haziran’da tekrar hizmete açıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı