Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefet ikna olmadı?

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit babasının cenazesi başında bekleyen küçük çocuğun fotoğrafını göstererek, “Şehit aileleri yalnız, çocukları yalnız.

Halen bunların gözleri Kandil'de, kulakları İmralı'da; onlardan medet uman bir hükümet. Başbakan havada uçuyor ayakları yerde değil” dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bugün bazı gazetelerde yer alan cenaze arabasındaki şehit babasının tabutu başında bekleyen küçük çocuğun fotoğrafını gösterdi. Terörle mücadele edenlerin yalnız bırakıldığını belirten Vural, “Başbakan, Kandil ile İmralı ile yeni müzakere kurmaya çalıştığını itiraf ediyor. Şehit aileleri yalnız, çocukları yalnız. Halen bunların gözleri Kandil'de, kulakları İmralı'da; onlardan medet uman bir hükümet. Başbakan havada uçuyor ayakları yerde değil” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar gizlemeye çalışsa da Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini savunan Vural, “Hal ve gidiş dersi sıfır. Edebiyatta ise mangalda kül bırakmıyor. Böyle bir Türkiye'nin mağrur Başbakanı sürekli havalarda geziyor. Yeni arzu ve ihtiraslar… Başkanlık olmadı yarı başkanlık hayalleri peşinde koşuyor. Türkiye'nin gerçek gündemi bu. Vatandaş artık nefes alamıyor. Ekonomik sıkıntılar had safhadadır” diye konuştu.

ULUDERE’DE OLAYI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın MHP’ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Vural, “Yine MHP ve ülkücülere saldırmış, bunların görevi bu. Niye? Ülkücüler, milletin birlik, bütünlüğünü savunuyor. Sen fikir namusunu, siyaset namusunu koruyamamışsın. Biz sizin gibi 'mücahit' iken müteahhit, sonra da her şeye müsait olanlardan olmadık hiçbir zaman. Muhafazakar düşüncenin içerisini boşalttınız” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Uludere’de vur emrini Hava Kuvvetleri’nde görüntüleri izleyen komutanların verdiğine ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, “Gerçeklere kırk takla attıran bir İçişleri Bakanı. Bir takım gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor. Çok ciddiye alınacak sözler değil. Hangi bilgiler nereden alınmıştır? Sayın Başbakan olayın ardından yaptığı bir açıklamada, bir istihbarat olduğunu ifade etmişti” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Pakistan ziyareti sırasında Türkiye'deki muhalefeti eleştirdiğini de belirten Vural, “Sen sadece sana oy verenlerin değil tüm ülkenin başbakanısın. Gidip yurtdışında ülkenin muhalefeti hakkında konuşulur mu? Böyle şey olur mu?” dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı